Parlamentarii se întorc din vacanță: Sesiune extraordinară pentru eliminarea pensiilor speciale 

Parlamentarii se întorc din vacanță: Sesiune extraordinară pentru eliminarea pensiilor speciale 
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Aleșii se întorc, luni, la serviciu. Parlamentarii se reunesc pentru sesiunea extraordinară convocată de președintele Camerei, Marcel Ciolacu.

Astfel, urmează o săptămânăde foc în Parlament. Asta pentru că, marți, ar trebui să intre la votul final în Camera Deputaților legea privind eliminarea pensiilor speciale.

Potrivit unor surse, citate de B1 TV, social-democrații își doresc ca proiectul să fie retrimis la comisii. Pe de altă parte, reprezentanții PNL sunt pregătiți ca în cazul în care se va întâmpla acest lucru, Guvernul să își asume răspunderea pentru eliminarea pensiilor speciale.

Și miercuri va fi o zi foarte importantă în Parlament pentru că Executivul ar urma să-și asume răspunderea pentru organizartea alegerilor locale în două tururi.

Până miercuri se depun amendamentele pentru acest proiect, în aceeași zi Guvernul ar urma să se reunească într-o ședință pentru a stabili dacă acceptă sau nu amendamentele, iar după ce proiectul privind asumarea răspunderii va fi citit în plen, opoziția va avea trei zile la dispoziție pentru a depune moțiunea de cenzură.

Social-democrații au anunțat deja că au pregătit moțiunea. Dacăa aceastava trece, Guvernul liberal pică și este posibil să se declanșeze astfel și procedurile pentru alegerile anticipate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`