Sergiu Bîlcea (PNL): PSD poate câștiga Președinția României într-un singur scenariu. Să intre cu Simion în turul 2 (VIDEO)

Publicat: 18 10. 2024, 18:56
Sursa foto: Facebook / Sergiu Bîlcea

Deputatul PNL, Sergiu Bîlcea, a spus în emisiunea Bună, România!, moderată de Radu Buzăianu, pe B1 TV, că singura șansă ca PSD să câștige alegerile prezidențiale este ca Marcel Ciolacu să ajungă în turul 2 cu George Simion.

„Cred că aceasta este socoteala PSD”

De asmenea, Bîlcea a menționat că ar putea exista o colaborare indirectă între PSD și AUR, fără o alianță formală, prin intermediul parlamentarilor care ar putea susține un guvern PSD.

“Cumva domnul Ringo Dămureanu recunoștea, printre rânduri, nedorind, totuși, să-și părăsească foștii camarazi, de faptul că există o înțelegere între AUR și PSD.

Spun acest lucru pentru că PSD poate câștiga Președinția României într-un singur scenariu, să intre cu Simion în turul 2. Este singura variantă prin care domnul Ciolacu poate deveni președinte. Un al doilea aspect este legat de oamenii care merg pe lista AUR.

Are dreptate, deja sunt mulți oameni veniți din zona PSD. E adevărat, unii și din zona PNL sau USR, nu trebuie să nu spunem acest lucru, dar eu cred că varianta 2 pentru PSD este ca acești oameni să voteze la bucată, cum spunea și domnul Dămureanu, un posibil guvern PSD-AUR, dar un guvern mascat, adică nu va exista o alianță cu AUR direct, va exista doar cu parlamentarii AUR.

Cred că aceasta este socoteala PSD, candidatura la președinția domnului Ciolacu se termină în turul 2 cu Simion și un număr de voturi relativ independente din zona AUR, care să-i legitimeze pe următorul guvern.”