Sergiu Bîlcea (PNL): „Marcel Ciolacu are un șah acum în tabla de joc. Credea că alegerile pot fi duse în septembrie”

Sergiu Bîlcea (PNL): Marcel Ciolacu are un șah acum în tabla de joc. Credea că alegerile pot fi duse în septembrie
Sursa foto: Facebook / @Sergiu Bîlcea

Deputatul PNL Sergiu Bîlcea a declarat în emisiunea Actualitatea, cu Tudor Mușat, că este doar o chestiune de timp până când Nicolae Ciucă va fi desemnat candidatul liberalilor pentru alegerile prezidențiale:

“La PNL lucrurile sunt un pic diferite, tocmai pentru că liderul PNL, domnul Ciucă și-a asumat atunci când a fost întrebat de o candidatură. Cred că acum chiar dacă plictisim cu această birocrație a partidelor e nevoie de o convocare a Congresului și de o procedură prin care, susținut de PNL, domnul Ciucă să candideze la președinția României.

Cred că este o problemă de timp sau de procedură mai mult, decât de decizie. Este diferit față de PSD care își făcuse planul pentru septembrie. Noi am considerat că această decizie de a avea alegerile la termen este una corectă și așa cred că toate partidele au susținut-o în afară de PSD și acum pare că domnul Ciolacu are un șah în tabla de joc și tocmai de aceea spunem că PNL vine cu un proiect clar în persoana domnului Ciucă. Este nevoie doar de respectarea procedurii în partid să nu existe probleme legate de nominalizarea candidaturii”.

Sergiu Bîlcea a mai precizat că planurile lui Marcel Ciolacu au fost date peste cap de faptul că alegerile nu vor avea loc în septembrie:

“Eu cred că domnul Ciolacu își făcuse iluzii că alegerile pot fi duse în luna septembrie și probabil că ori perioada de vară, ori poate candidați comuni sau alte gânduri ale dânsului pe care nu aș vrea să le comentez și să intru în conflict acum, dar cert este că domnul Ciolacu își făcea alte planuri când declara că alegerile prezidențiale vor fi în septembrie, iar domnul Ciucă nu confirma acest lucru”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`