Sergiu Bîlcea (PNL), după decizia CCR de a respinge candidatura șefei SOS la prezidențiale: Prin eliminarea Dianei Șoșoacă, probabil că PSD speră să mai pună un număr de voturi (VIDEO)

Sergiu Bîlcea (PNL), după decizia CCR de a respinge candidatura șefei SOS la prezidențiale: Prin eliminarea Dianei Șoșoacă, probabil că PSD speră să mai pună un număr de voturi (VIDEO)
Sursa foto: Facebook / @Sergiu Bîlcea

Deputatul PNL, Sergiu Bîlcea, a vorbit în emisiunea Politica Zilei, moderată de Ioana Constantin, despre decizia CCR în cazul Dianei Șoșoacă. Judecătorii CCR au decis că aceasta nu poate candida la alegerile prezidențiale.

Bîlcea a afirmat că, deși nu susține comportamentul și limbajul Dianei Șoșoacă, este esențial ca, într-o democrație, cetățenii să aibă dreptul de a vota pentru candidații care își depun candidaturile în mod legal, având toate semnăturile necesare și fără probleme legale.

„Prin eliminarea doamnei Șoșoacă, probabil că PSD speră să mai pună un număr de voturi”

Deputatul a menționat că PNL consideră că toți candidații care respectă aceste condiții ar trebui să aibă ocazia de a se prezenta în fața alegătorilor. El a sugerat că decizia CCR ar putea fi influențată de strategii politice, în special de către PSD, care ar putea dori să elimine o concurență considerată problematică pentru a facilita un alt candidat în turul doi al alegerilor.

“Nu o apărăm pe doamna Șoșoacă. Eu, unul, am spus clar că genul de comportament al doamnei Șoșoacă, să nu mai spun limbajul, mesajul și așa mai departe nu ar avea loc în politica românească. Pe de o parte, totuși, trăim într-o democrație, iar în democrație, fie că ne place sau nu cetățeanul, prin vot, este cel care dă direcția unei comunități, unei țări.

De aceea, eu cred și, așa cum și PNL crede astăzi, toți cei care și-au depus candidatura și au dosarele în regulă, însemnând semnături, nu au alte probleme cu legea și așa mai departe, trebuie să meargă în fața cetățenilor la vot. Acum, trebuie să știm că în toate scenariile, în toate sondajele care au fost discutate în ultimele luni, domnul Ciolacu câștigă în turul 2 cu un singur om, cu domnul Simion.

Și, de aceea, mesajul a fost către PSD foarte simplu. Prin eliminarea doamnei Șoșoacă, probabil că PSD speră să mai pună un număr de voturi, plus, poate, un alt gen de campanie prin care să-l ducă pe domnul Simion în turul 2, pentru că acesta este calculul cinic al domnului Ciolacu și a echipei PSD, să ducă în turul 2 candidatul AUR și automat, probabil, un viitor guvern cu AUR, pentru că altfel nu explic această decizie. E adevărat, și noi așteptăm motivarea Curții și, culmea, toți cei care au votat, paradoxal, sunt membri susținuți de către PSD în Parlamentul României și votați. Acum, e o altă discuție legată de procedură, dar astăzi avem această realitate în care PSD sau membrii pe care PSD i-a trimis la Curtea Constituțională au votat împotriva acestei candidaturi”, a declarat Sergiu Bîlcea.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`