Sergiu Bîlcea (PNL), despre zilele în care se va vota în diaspora: Partea bună este faptul că se votează două zile în cazul alegerilor prezidențiale (VIDEO)

Sergiu Bîlcea (PNL), despre zilele în care se va vota în diaspora: Partea bună este faptul că se votează două zile în cazul alegerilor prezidențiale (VIDEO)
Sursa foto: Facebook / @Sergiu Bîlcea

Deputatul PNL, Sergiu Bîlcea, a vorbit în emisiunea Politica Zilei, moderată de Ioana Constantin, pe B1 TV, despre zilele în care se va vota în diaspora și în țară, la alegerile parlamentare și prezidențiale.

Zilele în care se va vota în diaspora și în țară, la alegerile parlamentare și prezidențiale

Și anume, Turul I prezidențiale:

  • 22-23 noiembrie (diaspora)
  • 24 noiembrie (în țară)

Parlamentare

  • 30 noiembrie (diaspora)
  • 1 decembrie (în țară)

Turul II prezidențiale:

  • 6-7 decembrie (diaspora)
  • 8 decembrie (în țară)

„Eu estimez că există o problemă legată de administrarea acelor zone în care se votează”

Bîlcea a fost întrebat de ce s-a decis să se voteze în zile diferite în diaspora, spre deosebire de cum se va vota în România.

“Eu, recunosc, nu am nici o informație. Probabil că trebuie să existe o explicație referitoare la organizarea alegerilor, cred eu, repet, nu am nicio informație.

E adevărat, partea importantă sau partea bună este faptul că se votează 2 zile în cazul alegerilor prezidențiale, dar de ce nu s-a putut vota duminica, eu cred că cei care au emis această ordonanță trebuie să vă dea răspunsul.

Cred că Ministerul de Externe, la propunerea lor s-a făcut acest lucru. Eu estimez că există o problemă legată de administrarea acelor zone în care se votează, a acelor clădiri sau a personalului aferent.”

Urmăriți B1TV.ro și pe
`