Sergiu Bîlcea (PNL), despre recalcularea pensiilor: Faptul că văd că există multe probleme legate de modul în care se calculează pensia, Casa de Pensii împreună cu ministerul trebuie să răspundă clar (VIDEO)

Sergiu Bîlcea (PNL), despre recalcularea pensiilor: Faptul că văd că există multe probleme legate de modul în care se calculează pensia, Casa de Pensii împreună cu ministerul trebuie să răspundă clar (VIDEO)
Sursa foto: Facebook / Sergiu Bîlcea

Deputatul PNL, Sergiu Bîlcea, a vorbit în emisiunea Politica Zilei, moderată de Ioana Constantin, pe B1 TV, despre recalcularea pensiilor.

„Aici, Casa de Pensii împreună cu ministerul trebuie să răspundă clar”

Bîlcea  precizat că în momentul în care politic s-a luat această decizie, dorința lor a fost aceea ca pensia să meargă pe zona de contributivitate.

„Din 2019, punctul de pensie a crescut cu 60 %, este cea mai mare creștere de după Revoluție. Dorința noastră, în momentul în care politic s-a luat această decizie, este ca pensia să meargă pe zona de contributivitate, dar ce observ acum este că această așteptare foarte mare, cu data de 1 septembrie, poate fi o analiză și aici trebuie să ne răspundă atât domnul Ciolacu, cât și domnul Budăi, și doamna ministru, care este în funcție acum, dacă împreună cu cei de la Casa de Pensii au jucat corect cu pensionarii, dacă au făcut un lucru bun, pentru că aici e marea problemă. În momentul de față, există o așteptare mare, există o lege care, teoretic, ar permite ca marea majoritate a pensiilor să crească și dezechilibrele, în urma majorărilor succesive, mai ales în ultimii 5 ani, să fie reduse. De fapt, asta este ideea. Faptul că văd că există multe probleme legate de modul în care se calculează pensia, să știți că aici Casa de Pensii împreună cu ministerul trebuie să răspundă clar. Ca politic, decizia noastră a fost în felul următor: mărirea pensiilor a fost susținută, majorarea pensiilor a fost susținută din 2019 până acum, iar dezechilibrele trebuiesc, prin această lege, să spunem, micșorate, că sunt ferm convins că ele nu vor fi total reduse. Asta este dorința noastră.

Faptul că dumneavoastră faceți o campanie, nu numai televiziunea dumneavoastră și celelalte televiziuni fac o campanie, e bine pentru că pun presiune pe Casa de Pensii ca lucrurile să fie corectate acolo unde este cazul”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`