Sergiu Bîlcea (PNL), despre pensiile speciale: “Mare păcat că statul investește într-un om care la 45 de ani iese la pensie” (VIDEO)

Publicat: 24 06. 2024, 15:57
Actualizat: 24 06. 2024, 16:00
Sursa foto: Facebook / @Sergiu Bîlcea

Deputatul PNL Sergiu Bîlcea a criticat într-o intervenție pentru emisiunea Politica zilei, cu Ioana Constantin prevederile din legea pensiilor care permit pensionarea anticipată a polițiștilor, judecătorilor sau procurorilor la vârsta de 45 de ani:

„Sunt localități care nu au acoperite posturile de poliție, posturile de polițiști, nu au acoperite posturile de judecător, de procuror și atunci automat sistemul nu funcționează.

Și eu sunt dezamăgit de rapiditatea cu care au existat aceste pensionări. În continuare, pensionare la 45-48 de ani, cred că asta a fost miza să iasă cât mai repede decât poate pentru că noua lege nu știa dacă mai poate ieși înainte de 55 de ani. Nu vorbim doar de ani lucrați în sistem.

Vor trebui să aibă pe lângă o durată de timp de bună și rezultate. Formezi un om, un profesionist în timp iar el dacă după 15-20 de ani iese la pensie fără să îi folosești toate abilitățile, toate cunoștințele e un mare, mare păcat pentru că statul investește în acel om fie că e polițist, fie că e judecător sau procuror și la 45 de ani să iasă la pensie chiar ar fi păcat pentru că atunci ar avea cel mai bun moment al carierei”.