Sergiu Bîlcea (PNL), despre alegerile prezidențiale în septembrie: Eu nu știu să fi fost această confirmare/ Dacă am început comasarea a două tipuri de alegeri, cred că și următoarele pot fi comasate (VIDEO)

Sergiu Bîlcea (PNL), despre alegerile prezidențiale în septembrie: Eu nu știu să fi fost această confirmare/ Dacă am început comasarea a două tipuri de alegeri, cred că și următoarele pot fi comasate (VIDEO)
Sursa foto: Facebook / Sergiu Bîlcea

Deputatul PNL, Sergiu Bîlcea, a avut o intervenție în emisiunea Bună, România!, moderată de Radu Buzăianu, pe B1 TV, unde a spus că nu are nicio confirmare că alegerile prezidențiale vor avea loc în septembrie.

„Cred că e nevoie ca România să aibă aceeași măsură”

De asemenea, Bîlcea a mai precizat că odată ce europarlamentarele cu localele s-au comasat, ar putea fi și următoarele alegeri comasate.

“La momentul anunțului alegerilor prezidențiale, în septembrie, domnul Ciucă nu a comentat foarte mult, părea chiar surprins în acea conferință de presă, iar tot în emisiunea dumneavoastră, la începutul anului, este o părere personală, recunosc, nu a PNL-ului, spuneam că dacă tot vor fi comasate alegerile europarlamentare cu cele locale, automat vom putea să comasăm alte două tururi de scrutin, și anume, ori turul 1 de prezidențialele și parlamentarele, ori turul 2 cu parlamentarele. Este o părere personală, care nu știu dacă va avea argument în negocierile celor care le fac în aceste zile, dar astăzi cred că e nevoie ca România să aibă aceeași măsură și la nivelul alegerilor locale cu europarlamentare și la cele prezidențiale cu parlamentare”.

Repet, eu, în cadrul partidului, și mă uitam și la declarațiile președintelui partidului, în aceeași zi în care domnul Ciolacu anunța alegerile prezidențiale în septembrie, domnul Ciucă nu confirma. Dacă ne uităm un pic …. nu știu ce s-a întâmplat la negocieri, nu știu ce s-a întâmplat la finalul acelor negocieri, dar cert este că părea că acest subiect este un pic dat”.

„Eu nu știu să fi fost această confirmare”

Deputatul PNL a fost întrebat dacă avem o confirmare oficială a lui Nicolae Ciucă privind data alegerilor în septembrie.

“Eu nu știu să fi fost această confirmare. Asta nu înseamnă că în urma unor discuții în coaliție se va putea inclusiv discuta această posibilitate ca alegerile prezidențiale să fie septembrie, nu comentez eu. Dar, repet, dacă am început comasarea a două tipuri de alegeri, cred că și următoarele alegeri pot fi comasate.”

Urmăriți B1TV.ro și pe
`