Sergiu Bîlcea: Nicolae Ciucă e candidatul PNL la președinție și în turul 2 îl va învinge pe Marcel Ciolacu. România are nevoie de un serios, care are o carieră în spate (VIDEO)

Publicat: 21 08. 2024, 19:46
Sursa foto: Facebook / @Sergiu Bîlcea

Deputatul PNL, Sergiu Bîlcea, a avut o intervenție în emisiunea Bună, România!, cu Răzvan Zamfir și Radu Buzăianu, pe B1 TV, unde a spus că Nicolae Ciucă este candidatul PNL la președinție și consideră că îl va învinge în turul 2 al alegerilor pe Marcel Ciolacu.

El subliniază că România are nevoie de un lider serios și că Nicolae Ciucă a demonstrat că își asumă această candidatură.

„Domnul Ciucă este candidatul PNL la președinție și în turul 2 îl va învinge pe domnul Ciolacu”

Bîlcea menționează că, deși în politică pot apărea schimbări neașteptate, el crede ferm în șansele lui Ciucă.

“În politică se poate întâmpla orice, dar până la urmă, astăzi, PNL are un candidat de ceva vreme, are inclusiv o campanie și o discuție legată de cartea pe care o va lansa. Se pot întâmpla multe. Dacă ne aducem aminte, în 2004, până în luna septembrie, aveam un candidat. PD-ul, Alianța D.A avea un candidat, iar domnul Băsescu a venit ca și candidat la finalul lunii septembrie.

De aceea nu poți să spui nimic astăzi că este sigur, dar cert este că domnul Ciucă și-a asumat acest rol și săptămâna viitoare vom avea o ședință a Biroului Național în care vor fi stabiliți pașii prin care PNL va vota candidatul la președenție. Și din ce se vede, domnul Ciucă este favorit.

(…) Întotdeauna, în politică, dacă vei fi foarte hotărât să susții un lucru și la un moment dat s-ar putea ca schimbarea să nu o anticipezi. Dar eu cred, vă spun sincer, că domnul Ciucă este candidatul PNL la președinție și în turul 2 îl va învinge pe domnul Ciolacu.

Asta este credința mea în acest moment, pentru că România are nevoie de un om serios, un om care are o carieră în spate”.

Întrebat dacă PNL ia în calcul să schimbe candidatul PNL la prezidențiale, Bîlcea a răspuns:

“Nu, nu se pune problema. În 26 august avem ședința de Biroul Național, care va stabili calendarul. Probabil că până în 15 septembrie se votează”.