Sergiu Bîlcea: Dacă UE reușește să fie aproape, Republica Moldova va fi un important jucător geostrategic în această zonă (VIDEO)

Sergiu Bîlcea: Dacă UE reușește să fie aproape, Republica Moldova va fi un important jucător geostrategic în această zonă (VIDEO)
Sursa foto: Facebook / Sergiu Bîlcea

Dacă UE reușește să fie aproape, Republica Moldova va fi un important jucător geostrategic în această zonă, a declarat deputatul PNL Sergiu Bîlcea, luni, pe B1 TV, la „Politica Zilei” cu Ioana Constantin, în contextul referendumului de duminică.

Sergiu Bîlcea (PNL), pe B1 TV, despre integrarea Republicii Moldova în UE

Comentând rezultatele referendumului de duminică, liberalul a spus: „Eu cred că este o alegere a poporului moldovean de a continua aceste reforme europene și vedem că multă din diaspora moldoveană a votat pentru intrarea în Uniunea Europeană. Vedem și sume importante care merg către Republica Moldova în următorii ani, de care este mare nevoie mai ales în zona infrastructurii și în zona rurală, exact cum România avea nevoie acum 20 de ani”.

„Întrebarea va veni mai târziu, probabil, cum va fi transpusă în schimbarea Constituției și integrarea după (…), să vedem dacă toate acele borne pe care Uniunea Europeană le stabilește, inclusiv relația cu vecinii, va fi rezolvată de către Republica Moldova în următorii ani. Este foarte important ca Republica Moldova să își continue acest parcurs european și, dacă reușim să fim aproape, ca Uniune Europeană, nu ca România, ca România suntem aproape, atunci Republica Moldova va fi un important jucător geostrategic în această zonă”, a continuat Sergiu Bîlcea.

„Faptul că în 2022 Rusia a invadat Ucraina și își dorea și Republica Moldova în sfera ei de interes, vedem că votul de ieri ne arată că Republica Moldova, totuși, are aspirații pro-europene și Rusia nu și-a dus la final scopul de a avea Republica Moldova în buzunarul propriu”, a mai spus el.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`