Şerban Nicolae a anunțat că renunţă la candidatura pentru şefia PSD: Senatorul susține că organizarea Congresului este "profund viciată"

Şerban Nicolae a anunțat că renunţă la candidatura pentru şefia PSD: Senatorul susține că organizarea Congresului este "profund viciată"

Senatorul PSD Şerban Nicolae, care își anunţase intenţia de a se înscrie în cursa pentru președinția partidului, a anunțat că renunţă la candidatură, informează Mediafax.

Potrivit unor surse din interiorul partidului, Nicolae a transmis o scrisoare critică la adresa conducerii PSD, susținând că organizarea Congresului este „profund viciată” și precizând că din acest motiv renunţă la candidatură. Senatorul cere partidului să oprească procedurile pe actualele prevederi şi să se revină la forma veche de alegere a funcţiilor în partid.

Potrivit surselor citate, Șerban Nicolae critică faptul că noile prevederi privind alegerea preşedintelui partidului nu sunt transparente, nu oferă şansa candidaţilor de a-şi prezenta viziunea asupra partidului și că în PSD nu există o competiție reală.

Pe de altă parte, potrivit unor surse social-democrate, Şerban Nicolae a renunţat la candidatură şi pentru că organizaţia din care face parte, PSD Mehedinţi, şi-a anunţat deja sprijinul pentru Liviu Dragnea.

Șerban Nicolae este al doilea social-democrat care a renunțat la candidatura la președinția PSD, după ce Robert Negoiţă a anunţat, miercuri seară, că îşi retrage intenţia de a candida pentru funcţia de lider al partidului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`