Senatorul Sorin Ilieșiu, exclus recent din PNL, salută apariția PRL, partidul pe care vrea să-l înființeze Tăriceanu

Publicat: 27 02. 2014, 10:38

Apariția Partidului Reformator Liberal pe scena politică a fost salutată de senatorul Sorin Ilieșiu, exclus recent din PNL, care le propune liberalilor să fuzioneze cu partidul pe care vrea să-l înființeze Călin Popescu Tăriceanu.

„Miracolul la care speram ieri a devenit azi realitate prin înfiinţarea Partidului Reformator Liberal condus de cel care este simbolul adevăratului liberalism în România contemporană – Călin Popescu Tăriceanu. (…) Înfiinţarea Partidului Reformator Liberal înseamnă renaşterea Uniunii Social Liberale. (…) Dragi prieteni liberali care, din diferite motive, nu vă veţi putea înscrie în Partidul Reformator Liberal, vă propun organizarea urgentă a unui congres extraordinar al Partidului Naţional Liberal care să decidă, prin vot secret, fuziunea acestuia cu Partidul Reformator Liberal, participarea liberalilor la alegerile europarlamentare pe liste comune în cadrul Uniunii Social Liberale, desemnarea lui Călin Popescu Tăriceanu pentru funcţia de candidat al USL la Preşedinţia României”, propune Ilieşiu, citat de Agerpres.

Acesta s-a arătat încrezător și în șansele lui Tăriceanu de a câștiga alegerile prezidențiale.

„Aseară, viitorul Preşedinte al României şi-a descris astfel >: >. Cu un asemenea proiect naţional şi cu un prim-ministru care şi-a dovedit nu numai buna-credinţă, dar şi competenţa, tandemul > va conduce cu certitudine România în fruntea Europei şi va aduce poporului nostru pacea, liniştea şi bunăstarea mult aşteptată”, este de părere senatorul.

Senatorul Călin Popescu Tăriceanu, care a demisionat miercuri seară din PNL, a anunțat că va înființa un nou partid liberal după ce  aajuns la concluzia că USL-ul are nevoie și de o componentă liberală. (Detalii AICI)