Senatorul PSD Petru Filip, despre "părerile" lui Dan Voiculescu: "Sunt declarații disperate. Nu va avea loc nici o suspendare"

Publicat: 01 09. 2012, 09:38
Foto: evz.ro

Fostul preşedinte interimar al Senatului, senatorul PSD Petru Filip, susține că o nouă suspendare președintelui Traian Băsescu nu ar fi tocmai binevenită. Acesta consideră că toate partidele se vor orienta către alegeri parlamentare și nu către o altă suspendare.

Perioada următoare este foarte senzitivă pentru bunul mers al României, ar trebui o bună comunicare instituţională. Momentan este o situaţie calmă şi ar fi bine să rămână aşa. Toate partidele se vor orienta către alegerile parlamentare, nu pentru o altă suspendare. Din punctul meu de vedere, până la alegeri nu va avea loc o asemenea procedură, iar atunci când se va discuta, dacă se va discuta, va fi o decizie politică„, a declarat Petru Filip, potrivit Gândul.

Petru Filip mai susţine că planul lui Voiculescu de suspendare a președintelui Traian Băsescu nu reprezintă poziţia oficială a USL şi aduce a „declaraţii disperate”. „Astfel de declaraţii sunt declaraţii disperate, e vorba despre nişte persoane care îşi spun propriile păreri„, a declarat Filip.

Senatorul PSD Petru Filip consideră că legea referendumului ar trebui schimbată prin eliminarea cvorumului.

„Nicio ţară din Europa nu pretinde cvorum pentru validarea unui referendum. Comisia de la Veneţia a recomandat eliminarea pragului, iar eu cred că aşa ar fi corect”, a mai declarat acesta.