Senatorul PSD Daniel Savu: Strategia externă a premierului Victor Ponta dă roade, România iese din izolare

Publicat: 29 08. 2014, 16:20
Foto: B1 Tv
Președintele executiv al PSD Prahova, Daniel Savu, afirmă că strategia externă a premierului Victor Ponta dă roade, iar România devine tot mai vizibilă în Europa, sprijinind parcursul european al Rep. Moldova.

„De la preluarea mandatului de prim-ministru în mai 2012, Victor Ponta și-a propus, în ceea ce privește politica externă, să scoată România din izolarea în care a fost aruncată de Traian Băsescu și să ajute cât mai mult Republica Moldova în parcursul ei european. Vizitele externe din ultimele două zile, precum și cele care vor urma în perioada următoare, ne arată că strategia de politică externă a premierului dă roade”, afirmă senatorul PSD Daniel Savu.

„În Republica Moldova, politica – fapte, nu doar vorbe – a premierului Victor Ponta s-a materializat prin gazoductul Iași – Ungheni, centrul SMURD de la Bălți, grădinițele construite sau renovate cu bani de la Guvernul României, ambulanțele și celelalte automobile donate autorităților de la Chișinău, precum și cele 25.000 de cărți donate bibliotecilor, în scopul promovării limbii și culturii române”, mai spune acesta, potrivit Agerpres.

Daniel Savu mai spune că premierul a fost prezent în Turcia în calitate de reprezentant al Statului Român, alături de mai mulți șefi de state și de guverne din regiune, la învestirea în funcție a noului președinte Recep Tayyip Erdogan. De asemenea, sâmbătă, premierul Ponta a fost invitat de președintele francez Francois Hollande la Paris, la reuniunea șefilor de stat și de guvern social-democrați, iar săptămâna viitoare, premierul va merge la Beijing, la invitația omologului său chinez, iar la finalul lunii septembrie, Victor Ponta va fi la New York, la Adunarea Generală a ONU, iar mai apoi la Houston, unde se va întâlni cu reprezentanți ai celor mai mari companii americane din domeniul energiei.

„Acest tur de forță, precum și nenumăratele vizite din cei doi ani de mandat, cu mult mai multe decât a efectuat Traian Băsescu în 10 ani de președinție, ne demonstrează că Victor Ponta este pregătit pentru funcția de Președinte al României și pentru a îndeplini una din principalele sale atribuții, aceea de reprezentare externă și șef al politicii externe a statului”, conchide acesta.