Senatorul PSD Daniel Savu: Președintele Klaus Iohannis ar trebui să reacţioneze la ameninţările Rusiei

Publicat: 17 04. 2015, 13:46
Foto: facebook.com/danielsavu.ploiesti

Senatorul PSD Daniel Savu este de părere că președinția ar trebui să reacționeze la amenințările Federației Ruse la adresa României.

Asta în contextul în care președintele a fost „ceva mai discret” pe această temă, iar România are nevoie de „cât mai multă fermitate”.

„Agresivitatea Federației Ruse, manifestată prin declarațiile diverșilor diplomați, a fost una evidentă în ultima perioadă. Am apreciat reacțiile prompte ale premierului Ponta și ale MAE față de aceste amenințări. De asemenea, am apreciat pozițiile foarte clare ale NATO la declarațiile diplomaților ruși.  România este un stat care nu se lasă intimidat, iar pozițiile guvernamentale au dovedit în mod clar acest lucru.

Nu ar fi rău însă ca astfel de reacții, diplomatice, de apărare a poziției României, să fie exprimate și de la vârful altor instituții ale statului, cum ar fi președinția. Constat că domnul președinte a fost ceva mai discret pe acest subiect și sunt convins că o poziție a sa ar fi benefică pentru țara noastră. În astfel de momente, avem nevoie de cât mai multă fermitate”, spune Savu într-un comunicat de presă citat de Hotnews.

Ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat joi, că în cazul în care nu vor fi operate ajustări în planurile privind instalarea scutului antirachetă în Europa, atunci vor deveni clare motivele acestui proiect, potrivit RIA Novosti și TASS.

Șeful Statului Major al armatei ruse, generalul Valeri Gherasimov, crede că punerea în aplicare a planurilor SUA și NATO cu privire la apărarea antibalistică reprezintă o amenințare reală pentru forțele nucleare ale Rusiei, potrivit TASS.

Acesta a accentuat faptul că în ultimii patru ani, au apărut componente ale sistemului de apărare (antirachetă) în apropiere de granițele de est, vest și sud ale Federației Ruse.