Senatorul PSD Alexandru Cordoș, acuzat de complicitate la trafic de influență, s-a autosuspendat din toate funcțiile deținute în partid

Publicat: 25 04. 2015, 14:59

UPDATE 15.30 Senatorul PSD Alexandru Cordoș a anunțat sâmbătă că s-a autosuspendat din toate funcțiile deținute în partid.

„Mă autosuspend pentru a nu implica PSD în situația juridică pe care o voi clarifica în justiție. Am încredere în justiție”, a anunțat social democratul printr-un  comunicat de presă citat de Agerpres.

Senatorul PSD, Alexandru Cordoș, acuzat de complicitate la trafic de influență, riscă să fie exclus din partid a declarat sâmbătă președintele PSD Cluj-Napoca, deputatul Aurelia Cristea, potrivit Agerpres.

„Este posibil orice, inclusiv autosuspendarea, inclusiv suspendarea sau excluderea. Toate sunt posibile”, a subliniat Aurelia Cristea.

Liderul PSD Cluj apreciază că Alexandru Cordoș ar face un gest de colegialitate dacă s-ar autosuspenda din partid.

”E un gest de colegialitate pe care cred că domnul senator îl va lua în calcul, dar deocamdată nu am avut aceste discuții nici cu dânsul și nici în interiorul organizației, pentru că s-a întâmplat mult prea repede. (…) Deocamdată o să evaluăm lucrurile toți ca să avem tot tabloul a ceea ce s-a întâmplat în aceste două zile. Sigur că vom lua în calcul tot ceea ce ține de condițiile de integritate pe care ni le-am asumat în ceea ce privește membrii noștri”, a spus Aurelia Cristea.

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis, vineri, arestarea preventiva pentru 30 de zile a Mihaielei Lucia Cordoș, soția senatorului Alexandru Cordoș, acuzată de trafic de influență în formă continuată. Decizia instanței nu este definitivă. În acest dosar este urmărit penal și sentorul social-democrat pentru complicitate la trafic de influență în formă continuată. (Detalii AICI)