Senatorii PSD au cerut oficial înlocuirea lui Mircea Geoană cu Titus Corlăţean în fruntea Senatului

Publicat: 07 11. 2011, 17:19
Foto: evz.ro

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a propus, luni, în deschiderea şedinţei din Senat, revocarea lui Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al acestei Camere. Totodată, Sârbu a propus înlocuirea lui Mircea Geoană cu vicepreşedintele PSD, Titus Corlăţean.

Grupul parlamentar al PSD solicită înlocuirea din funcția de președinte al Senatului a senatorului Mircea Geoană. Propunem înlocuirea lui Mircea Geoană cu senatorul Titus Corlățean„, a anunțat Sârbu.

Intenţia de a propune acest demers a fost anunţată cu câteva minute înainte de deschiderea şedinţei chiar de către preşedintele PSD, Victor Ponta, după discuţii cu liderii PSD. Mircea Geoană susţine, însă, că propunerea de înlocuire a sa nu a fost făcută regulamentar. În plus, Geoană susţine că preşedintele Senatului nu poate fi înlocuit decât cu un vot în Plenul Parlamentului.

Domnule senator Sârbu, propunerile care se fac în fața Plenului Senatului pentru ordinea de zi trebuie să fie regulamentare. Din punct de vedere al acestui tip de propunere, propunerea de revocare al președintelui Senatului se depune la BPN care decide prin vot introducerea pe ordinea de zi a ședinței Plenului„, a spus Mircea Geoană.

La scurt timp după propunerea anunţată de Ilie Sârbu, un alt senator prezent la şedinţă a propus o pauză de consultări, aceasta fiind acceptată.

Senatorii PSD au cerut revocarea lui Mircea Geoană din fruntea Senatului

http://static.mediadirect.ro/player-preload/swf/preloader/preloader.swf

Embed: " />

Odată cu revenirea de la consultări, liderul senatorilor PDL, Cristian Rădulescu, a spus că rocada dorită de PSD nu este conformă regulamentului Senatului, invocând articolul 29 din acesta.

Am vrea să vedem demisia lui Mircea Geoană, dacă este vorba de rocadă, această instituție nu există în regulamentul Senatului. La articolul 29 se spune că se pierde calitatea de președinte al Senatului ca urmare a încetării calității de senator„, a explicat democrat liberalul.

Rădulescu a cerut o pauză de consultări, precizând că această problema nu privește doar partidul sau coaliția ci întreg Senatul.

După finalizarea consultărilor, Mircea Geoană a declarat închisă ședința Senatului, aceasta urmând să se reia miercuri.

Mircea Geoană anunță încheierea ședinței Senatului

http://static.mediadirect.ro/player-preload/swf/preloader/preloader.swf

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_12388').select();" id="embed_text_12388" />

Vezi AICI ce a spus Mircea Geoană despre schimbarea sa din fruntea Senatului.

AICI poți vedea reacția liderului PSD, Victor Ponta.

VEZI și declarația lui Ioan Oltean privind posibilitatea unui candidat al PDL pentru președinția Senatului.