Senatorii liberali stâng semnături pentru debarcarea lui Călin Popescu Tăriceanu. Atanasiu: Dorim să facem revocarea în săptămânile următoare

Publicat: 11 02. 2015, 16:54
Foto: B1 TV

Senatorii PNL stâng semnături pentru înlocuirea lui Călin Popescu Tăriceanu de la șefia Senatului, a anunțat miercuri prim-vicepresedintele PNL Teodor Atanasiu.

Liderii PNL din Senat strâng semnături pentru a-l debarca pe Tăriceanu. Ei au nevoie de semnăturile a jumătate plus unu din numărul total al senatorilor. După stângerea tuturor semnăturilor, acestea vor fi depuse la Biroul permanent al Senatului, odată cu solicitarea de înlocuire a lui Călin Popescu Tăriceanu.

În acest sens sunt purtate în continuare negocieri între PNL, senatorii independenți și reprezentanții Partidului Conservator, iar sursele citate susțin că și UDMR și-a arătat susținerea pentru PNL.

”Ne-am concentrat azi și mâine pe semnăturile din propriul partid. Revocarea dorim să o facem în săptămânile următoare când avem majoritate. Motivele sunt mai multe. Unul este acela că atunci când s-au împarțit funcțiile la Biroul permanent au luat o funcție de la PNL și au trecut-o la PSD. Noi credem ca aveam majoritatea, doar că pentru că nu s-a modificat și regulamentul Senatului o să încercăm sa strângem jumătate plus unu din voturi ca să nu mai avem surprize. Am înțeles că toți cei prezenți azi (miercuri – n.r.) din partea grupului PNL au semnat. Urmează să dicutăm în zilele următoare și cu cei care sunt din afara grupului”, a declarat Teodor Atanasiu.

Aceasta ar fi a doua inițiativă de acest fel a parlamentarilor, după ce liderul deputaților PNL, Ludovic Orban, a anunțat, miercuri, că grupul liberalilor va demara procedurile de schimbare din funcția de președinte al Camerei Deputaților a lui Valeriu Zgonea atunci când vor avea majoritate parlamentară.