Semnarea protocolului UNPR-PSD a fost amânată. Surse: UNPR cere 35 de locuri în Parlament

Publicat: 03 02. 2016, 07:58
foto: romaniatv.net

UPDATE 11.30 Protocolul dintre UNPR și PSD nu ar fi fost semnat din cauza unor neîmnțelegeri cu privire la numărul de locuri din Parlament, potrivit unor surse citate de B1 TV. Concret, UNPR le-ar fi cerut social-democraților 35 de locuri în Parlament.

UPDATE 9.35  Semnarea protocololului dintre UNPR şi PSD s-a amânat. Din primele date, se pare că cele două formaţiuni vor ajunge la un acord abia după ce în plen aleşii vor răspunde într-un fel sau altul solicitării DNA în cazul lui Gabriel Oprea, informează B1 TV.

Partidul Social Democrat și Uniunea Națională pentru Progresul României vor semna un protocol de colaborare pentru alegerile locale, relatează agerpres.ro.

Evenimentul va avea loc la Palatul Parlamentului, sala grupului PSD, iar documentul va fi semnat de președinții grupărilor politice, Liviu Dragnea și Gabriel Oprea. Protocolul privește colaborarea partidelor la alegerile locale, votul într-un singur tur de scrutin și candidatura pe liste comune.

„Noi avem un protocol de alianță — Alianța de Centru Stânga—, împreună cu PSD. În mod normal, nici nu trebuia să discutăm dacă nu mergem pe liste comune. Am vorbit cu dl președinte Dragnea. (…) Se prevăd toate lucrurile, inclusiv număr de locuri în Parlament”, a declarat Oprea.

Liviu Dragnea și Gabriel Oprea au avut deșa o discuție cu membri grupurilor parlamentare în vederea stabilirii prevederilor acestui protocol de colaborare.

„Am decis că vom propune UNPR un proiect de acord de colaborare care să dea posibilitatea tuturor organizațiilor PSD și, respectiv, UNPR ca, acolo unde consideră că este eficient pentru procesul electoral și se măresc șansele de câștig în alegeri, pot încheia alianțe electorale în condițiile pe care le consideră cele mai bune din punctul de vedere al șanselor de câștig. De asemenea, o să propunem un astfel de acord și colegilor din ALDE. (…) Nu vom face alianțe electorale cu o altă formațiune politică. (…) Nu facem nici cu PNL, nici cu PMP, nu facem alianțe electorale decât ori cu UNPR, ori cu ALDE. Depinde de cum se înțeleg la nivel local”, susținea președintele PSD, Liviu Dragnea.