Seidler (USR), despre limitarea plăților cash: O măsură ridicolă. Cum recuperează ea acele 160 de miliarde invocate de Ciolacu? De fapt, statul nu face nimic împotriva marii evaziuni (VIDEO)

Seidler (USR), despre limitarea plăților cash: O măsură ridicolă. Cum recuperează ea acele 160 de miliarde invocate de Ciolacu? De fapt, statul nu face nimic împotriva marii evaziuni (VIDEO)
Deputatul USR Cristian Seidler. Sursa foto: usr.ro

Deputatul USR Cristian Seidler a declarat marți, pentru B1 TV, că nu vede cum limitarea plăților în numerar va ajuta la combaterea evaziunii fiscale și la recuperarea celor 150-160 miliarde pe an evaziune din TVA, despre care a vorbit premierul Marcel Ciolacu (PSD). Totodată, Seidler a acuzat că, în fapt, statul nu face nimic pentru a combate marea evaziune.

Declarația a fost făcută în cadrul emisiunii „Bună, România!”, moderată de Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir pe B1 TV.

Seidler (USR): Limitarea plăților cash nu ajută la combaterea evaziunii

„Știm cu toții că există o evaziune fiscală la TVA de 150-160 miliarde pe an. Ne-a spus premierul Ciolacu, deci trebuie să fie așa. Avem această problemă națională și avem această măsură a limitării plăților în numerar între persoane fizice, între persoane fizice și juridice.

De exemplu, dacă o familie din mediul rural vrea să-și cumpere de la Romsilva lemne pentru toată iarna și costă mai mult de 2.500 de lei, trebuie să meargă la bancă, să-și deschidă un cont bancar, să-și ia un card și să plătească la Romsilva cu cardul – să sperăm că Romsilva acceptă plata cu cardul – că altfel n-are cum.

Întrebarea care se naște în capul meu e cum, dacă se limitează plata cu numerar, nu se va mai face evaziune fiscală și o să se recupereze alea 150-160 de miliarde de lei? (…)

Această măsură e insignifiantă și ridicolă. Eu sunt dispus la un mic deranj, dar cum asta o să ducă la recuperarea celor 150-160 de miliarde de lei?”, a declarat deputatul USR.

Cristian Seidler a mai afirmat că marea problemă e că statul nu face nimic pentru a combate marea evaziune: „Când furi cu miliardele, statul se uită în direcția cealaltă, iar apoi constată că noi toți am fost furați și nu face nimic”.

Cum sunt limitate plățile cash

Amintim că, potrivit noilor reguli, se vor putea face plăţi în numerar doar în limita a 1.000 de lei, restul cu cardul sau prin tranzacţii bancare. Se pot face plăţi și între o persoană juridică şi o persoană fizică, dar în limita a 5.000 lei. Astfel spus, nu vom putea lăsa mai mult de 5.000 de lei numerar într-un singur loc, într-o singură zi.

De asemenea, magazinele nu vor mai putea avea în casierie, la finalul zilei, mai mult de 50.000 lei. Amenda e de 25% din suma din casierie care depășește acest plafon.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:55 - Din ce este făcută celebra ciocolată Dubai, care s-a viralizat pe TikTok. 200 de grame din acest desert costă 50 de lei
21:33 - Alina Achim („România Renaște”): PNL dă o lege pentru un singur om – Iohannis. Românii sunt sătui să vadă această încercare aproape disperată a președintelui de a-și asigura o funcție după ce-și termină mandatul (VIDEO)
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui