Şeful DNA Slobozia, Dumitru Cristudor, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile

Şeful DNA Slobozia, Dumitru Cristudor, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile

Şeful DNA Slobozia, Dumitru Cristudor, a fost arestat preventiv, vineri, pentru 29 de zile.

Instanţa supremă a decis, vineri, arestarea preventivă pentru 29 de zile a şefului DNA Slobozia, Dumitru Cristudor, suspendat din funcţie, în dosarul în care acuzat de luare de mită şi favorizarea infractorului. Judecătorii instanţei supreme au admis propunerea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) şi au dispusa emiterea unui mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele lui Dumitru Cristudor.

Decizia poate fi contestată de Dumitru Cristudor la Completul de cinci judecători al instanţei supreme.

Acesta a fost reținut, joi, de procurorii DNA fiind acuzat că a ajutat trei persoane să distrugă acte ce puteau fi folosite ca probe într-un dosar din Germania de evaziune fiscală, primind în schimb materiale de construcţii.

Procurorii au decis suspendarea acestuia din funcție în şedinţa de vineri a Secţiei pentru procurori a CSM, după ce au pus în mişcare acţiunea penală împotriva acestuia, pentru luare de mită şi favorizarea infractorului.

Totul a început pe 1 iunie când, prin intermediul firmei fiului său, magistratul Dumitru Cristudor ar fi primit materiale de construcţie pentru propria casă, pe baza prieteniei cu un afacerist român stabilit în Germania. În aceeaşi perioadă, autorităţile germane lucrau la un dosar de evaziune fiscală în care erau implicaţi 3 români şi au cerut ajutorul procurorilor din România pentru a realiza percheziţii la domiciliul evazioniştilor. Dumitru Cristudor ar fi trebuit să-i ajute în acest caz.

Cristudor a fost reţinut joi de procurorii DNA, care cer vineri Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie arestarea lui preventivă pentru 29 de zile, relatează Mediafax.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`