Șeful Direcției Judecători din Inspecția Judiciară se pensionează după 15 ani în sistem, în loc de 25. Dimitriu (USR): Vina aparține în mare măsură și PSD-PNL, care au dat o astfel de legislație, care să permită judecătorilor să facă astfel de abuzuri (VIDEO)

Șeful Direcției Judecători din Inspecția Judiciară se pensionează după 15 ani în sistem, în loc de 25. Dimitriu (USR): Vina aparține în mare măsură și PSD-PNL, care au dat o astfel de legislație, care să permită judecătorilor să facă astfel de abuzuri (VIDEO)
Sursa foto: Alexandru Dimitriu / Facebook

Alexandru Dimitriu, consilier local din partea USR, a vorbit în emisiunea Bună, România, cu Răzvan Zamfir și Radu Buzăianu, despre șeful de direcție din Inspecția Judiciară care se pensionează la 49 de ani, după doar 15 ani în sistem, deși vechimea necesară în magistratură e de 25 de ani.

„Este incalificabil modul în care judecătorii din CSM se comportă”

Dimitriu a subliniat faptul că judecătorii când ies la pensie, ies cu o pensie mai mare decât salariul.

“Evident că am curajul necesar să vorbesc și poate e bine de spus că sunt și avocat, prin urmare, supărarea judecătorilor pe mine, în profesie, m-ar putea chiar afecta, dar este incalificabil modul în care judecătorii din CSM se comportă. Lăsând la o parte că vina aparține în mare măsură și PSD-PNL, care au dat o astfel de legislație, care să permită judecătorilor să facă astfel de abuzuri și fac aici o paranteză: sunt nenumărate spețe care au determinat majorarea salariilor magistraților peste lege, pentru că, pur și simplu, judecătorii s-au judecat între ei și aceste spețe au putut să apară tot din cauza modalității în care s-a legiferat tot de către acest PSD și PNL, iar aceste majorări de salarii au determinat și majorarea pensiilor speciale, pentru că nu este suficient că un magistrat avea pensie special 85 % din salariu net înainte.

A venit Dragnea și PNL-ul a zis OK atunci, și-a făcut 85 % din brut, deci, practic, judecătorul când iese la pensie, iese cu o pensie mai mare decât salariul. De ce să nu ieși la pensie mai repede, după 15 ani, dacă e posibil? Deci hai să fim onești până la capăt și să spui tu în calitate de membru PSD, partid socialist, partid care trebuie să aibă grijă de cei care sunt vulnerabili și să spui că n-ai nicio părere cu privire la această nenorocire, și anume, pensia specială, asta mi se pare de o iresponsabilitate cruntă.

Vreau să mai spun un lucru, apropo de legislația asta a pensiilor, care a batjocorit oamenii care au lucrat în condiții speciale. Exact în comisii, colega mea Oana Țoiu și colegul meu Cristian Seidler au spus de nenumărate ori că așa o să se întâmple. Pe urmă, dacă stăm să ne gândim acum, ce e aia să stai să discuți?

Păi problema asta a apărut de câteva luni de zile. Discută odată și dă o ordonanță de urgență, că ești la guvernare, nu stai și discuți și trec luni peste luni”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:19 - Despărțirea momentului. Mario Fresh și Alexia Eram și-au spus „adio”. Dezvăluiri despre separarea celor doi, în noua piesă a artistului
21:16 - Lucian Lungoci (PSD), despre Mircea Geoană: Pozează în povestea asta de independent și luptă împotriva partidelor politice, când el este, de fapt, produs politic (VIDEO)
21:14 - Boris Johnson a găsit un microfon ascuns în baie după o întâlnire cu Benjamin Netanyahu, susține fostul premier britanic în noua sa carte
20:57 - Cât costă kilogramul de varză în piață. Murăturile sunt mai scumpe
20:53 - Adrian Cozma: PSD dăunează grav României și dăunează grav sănătății PNL. Noi avem un țel cu totul diferit față de ce are PSD-ul. Marcel Ciolacu nu face decât să-l copieze pe Dragnea (VIDEO)
20:48 - Radu Miruță: Singurul candidat cu un mesaj credibil anti-PSD este Elena Lasconi. Geoană numai anti-PSD nu poate fi, Ciucă are mai multe poze cu PSD decât cu uniforma militară pe dumnealui (VIDEO)
20:36 - Diferența dintre carnea și ouăle din Ucraina față de cele din România. Prețul lor este mai mic
20:35 - Mihail Hodorkovski a șters postarea în care îl ataca pe Geoană
20:28 - Fiul lui Ștefan Bănică Jr. a făcut public totul. Ce interdicție i-a pus tatăl său: “Mi-a spus să nu mă …”
20:24 - Nicolae Ciucă: Românii vor avea grijă, cum au avut de fiecare dată în alegeri, să nu lase puterea într-un singur loc. Nu vrem să avem din nou PSD-ul la toate butoanele (VIDEO)