Șeful CJ Vaslui, Dumitru Buzatu (PSD), a fost prins în flagrant de DNA în timp ce ar fi primit o mită de 1,25 milioane lei pentru acordarea unui contract / Reacția lui Ciolacu (VIDEO)

Șeful CJ Vaslui, Dumitru Buzatu (PSD), a fost prins în flagrant de DNA în timp ce ar fi primit o mită de 1,25 milioane lei pentru acordarea unui contract / Reacția lui Ciolacu (VIDEO)
Dumitru Buzatu, presedinte PSD Vaslui facebook/ Consiliul Judetean Vaslui

UPDATE: 23.09, ora 8:50// Dumitru Buzatu a fost reţinut de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Iaşi, sâmbătă dimineață. Potrivit surselor, mai multe teancuri de bani ar fi fost găsite în portbagajul mașinii oficialului local, după ce i-ar fi primit în incinta unui local pe care îl frecventa.

Știre inițială

Primele imagini de la flagrant arată 25 de tencuri de câte 100 de bancnote de 500 de lei. Banii proveneau din fondul de anchetă al DNA și erau marcați.

Dumitru Buzatu (PSD), președintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui, unul dintre cele mai sărace județe din țară, a fost prins de procurorii DNA, vineri seară, în timp ce ar fi primit o mită de 1,25 milioane lei pentru acordarea unui contract, informează G4Media, care citează surse judiciare.

La ora publicării acestei știri, procurorii încă fac percheziții în casa politicianului.

Potrivit surselor Digi24, Dumitru Buzatu e în custodia ofițerilor și procurorilor anticorupție. El ar fi cerut 1.250.000 de lei, bani pe care îi primea în momentul în care a fost prins de DNA. Șeful CJ Vaslui ar fi cerut banii pentru acordarea unui contract a cărui valoare era de 10 ori mai mare, contract finanțat cel mai probabil din bugetul instituției.

Dumitru Buzatu e om vechi în politică, lider în PSD. În 2022, fiul său, Tudor, a fost numit de premierul de atunci, Nicolae Ciucă (PNL), într-o poziție-cheie în Secretariatul General al Guvernului.

Reacția lui Ciolacu la acuzațiile DNA aduse lui Buzatu

Marcel Ciolacu, șeful lui Buzatu pe linie de partid, a anunțat că sâmbătă va convoca Biroul Politic Național și va propune excluderea acestuia din formațiune.

„Voi convoca mâine de urgență Biroul Politic Național în format online și voi propune colegilor excluderea domnului Dumitru Buzatu din partid.

Am spus întotdeauna că în mandatul meu toleranța pentru faptele de corupție este ZERO! Iar cei care nu înțeleg acest lucru nu au ce căuta în PSD!”, a transmis Marcel Ciolacu, pe Facebook.
Urmăriți B1TV.ro și pe
`