Șefii PSD și PNL discută despre rotativă la Guvern, în loc să fie la ședința profesorilor / Ciolacu, sâmbătă: „Am promis că n-am să pun interesele politice mai presus de cele ale românilor”/ Ciucă, duminică: „Disponibil la dialog oricând, oriunde, oricât”

Șefii PSD și PNL discută despre rotativă la Guvern, în loc să fie la ședința profesorilor / Ciolacu, sâmbătă: „Am promis că n-am să pun interesele politice mai presus de cele ale românilor”/ Ciucă, duminică: „Disponibil la dialog oricând, oriunde, oricât”
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Nicolae Ciucă (PNL) și Marcel Ciolacu (PSD), șefii coaliției de guvernare, n-au catadicsit să onoreze invitația liderilor de sindicate din învățământ de a participa la ședința cu sindicaliștii din teritoriu. Au trimis, în schimb, patru miniștri și pe secretarul general al guvernului, niciunul neavând putere de decizie politică pentru măsurile cerute de profesori, informează G4Media.

Împărțire funcții, da, discuții cu profesorii, ba

Ciucă, actualul premier, și Ciolacu, cel mai probabil viitorul premier, nu au mers la discuțiile cu liderii de sindicate din Educație. În schimb, cei doi au rămas la Guvern, unde negociază rotativa guvernamentală.

La ședința sindicatelor participă, conform imaginilor de la sindicate, ministrul Educației, Ligia Deca, ministrul Muncii Marius Budăi, ministrul Finanțelor Adrian Câciu și ministrul Fondurilor Europene Marcel Boloș și secretarul general al Guvernului Marian Neacșu.

Ciolacu una spune, alta face

Asta deși, sâmbătă, liderul PSD a propus suspendarea negocierilor privind rotativa, până când sunt rezolvate criza din Educație și reforma pensiilor speciale.

„Este clar că în acest moment agenda românilor nu mai coincide cu agenda politică, iar eu am promis că niciodată nu am să pun interesele politice mai presus de intereselor românilor.

De aceea, cred că, în acest moment, prioritatea tuturor decidenților politici trebuie să fie rezolvarea solicitărilor sindicatelor, dar și restanța majoră privind reforma pensiilor speciale. Până la rezolvarea acestor două priorități, orice negociere privind viitorul Cabinet trebuie suspendată”, susținea Ciolacu, sâmbătă.

Ciucă insistă că e deschis dialogului, dar nu merge la discuțiile cu sindicaliștii

La rândul său, Ciucă n-a mers la discuțiile de azi cu reprezentanții profesorilor, deși în ultimele zile a tot repetat că e deschis dialogului.

„Reiterez disponibilitatea mea şi a miniştrilor de resort de a sta faţă în faţă cu sindicatele oricând, oriunde, oricât”, a spus premierul duminică.

Miercuri a repetat: „Reiterez disponibilitatea mea şi a întregului aparat guvernamental la dialog, oricât va fi nevoie”.

Amintim că profesorii sunt în grevă generală de luni, prima din ultimii 18 ani.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”