Ședință la Palatul Cotroceni: Klaus Iohannis discută cu premierul Florin Cîţu și liderii coaliției despre PNRR

Publicat: 17 03. 2021, 09:49
Foto: presidency.ro

Liderii coaliției de guvernareşi premierul Florin Cîţu sunt aşteptaţi miercuri la Palatul Cotroceni de președintele Klaus Iohannis. Aceștia vor discuta cu privire la Planul Național de Redresare și Reziliență.

UPDATE, 17 martie, ora 10.20 – Administrația Prezidențială anunță că ședința de lucru de la Palatul Cotroceni va avea loc, miercuri, începând de la ora 16.00.

”La ședință vor participa Președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban, Prim-ministrul României, Florin Cîțu, Viceprim-ministrul Dan Barna, Viceprim-ministrul Hunor Kelemen și ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea”, se arată în anunțul Președinției.

Ședință la Palatul Cotroceni pe temaPlanului Național de Redresare și Reziliență

Ședința de la Palatul Cotroceni vine în contextul în care până acum au avut loc mai multe ședințe pe această temă în cadrul coaliției de guvernare.

Potrivit B1 TV, în coaliție s-ar fi ajuns la un acord cu privire la împărțirea fondurilor. Mai exact, 4,5 miliarde de euro ar urma să fie alocate pentru construcția de autostrăzi, iar alte 4,5 miliarde de euro ar urma să meargă către călile ferate. De asemenea, pentru mediu ar urma să fie alocată suma de 5 miliarde de euro, în timp ce pentru educație și sănătate ar urma să fie alocate câte 4 miliarde de euro.

Rămâne de văzut cum va arăta forma finală a PNRR.

Ludovic Orban: Obiectivul principal este de a utiliza cât mai eficient cele 30 de miliarde deeuro de care beneficiază România

Liderul PNL, Ludovic Orban, spunea recent că obiectivul principal al României este acela de a utiliza cât mai eficient cele 30 de miliarde de euro de care beneficiază.

”Obiectivul principal este de a utiliza cât mai eficient cele 30 de miliarde deeuro de care beneficiază România pentru investiții și reforme în domeniul infrastructurii, în domeniul educației, al sănătății, mediului, digitalizării, care este o componentă foarte importantă aPNRR, în domneniul managenmentului apelor, sistemului de irigațiilor. (…) Negocierile vor continua și suntem optimiști că în termenul stabilit la nivel european, România va pune pe masa Comisiei unPNRRcare să ajute România în efortul de relansare cârt mai rapidă a economiei și de creștere a calității vieții”, spunea Orban, la finalul unei ședințe a conducerii PNL.

Marcel Ciolacu: PSD va veni cu un Plan Național de Redresare și Reziliență alternativ

Pe de altă parte, liderul PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că social-democrații au decis să prezinte un Plan Național de Redresare și Reziliență alternativ.

„Colegii mei au venit cu ideea să încercăm, într-o perioadă foarte scurtă, să prezentăm noi, Partidul Social Democrat, un Plan Național de Redresare și Reziliență. Știți, la comisie, domnul ministru al Fondurilor, ne-au prezentat pilonii. Vreau să vă spun că sunt aceiași piloni în toate statele europene, acela este ghidul Comisiei pe care lucrează fiecare stat. Vom veni cu un plan național, cum am venit și cu un buget alternativ. Am spus, la fiecare critică, vom veni și cu soluții, și cu altă viziune”, a anunțat Marcel Ciolacu.