Ședință a CExN al PSD, miercuri: Social-democrații ar putea discuta despre congres, alegerile locale și moțiunea de cenzură

Ședință a CExN al PSD, miercuri: Social-democrații ar putea discuta despre congres, alegerile locale și moțiunea de cenzură
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Social-democrații se reunesc, miercuri, în ședința Comitetului Executiv Național, în care cel mai probabil vor fi puse la punct detalii referitoare la organizarea congresului extraordinar de sâmbătă. Totodată, membrii PSD ar putea aborda teme precum alegerile locale din 27 septembrie și moțiunea de cenzură depusă împotriva Guvernului Orban.

Ședință aCExN al PSD, miercuri: Social-democrații ar putea discuta despre congres, alegerile locale și moțiunea de cenzură

Marcel Ciolacu, președintele intermar al PSD, va candida pentru funcția plină, iar contracandidatul său este senatorul Eugen Teodorovici, singurul parlamentar social-democrat care nu a semnat moțiunea de cenzură depusă luni.

„Din câte ştiu eu, domnul Teodorovici candidează şi la congres, înseamnă că e membru PSD. (…) Nu a semnat (moţiunea – n.r.). Este singurul parlamentar al Partidului Social Democrat care nu a semnat moţiunea de cenzură”, a declarat Marcel Ciolacu, luni.

PSD a inițiat o moțiune de cenzură la adresa Guvernului Orban

PSD a depus, luni, la Parlament, moțiunea de cenzură prin care vrea să retragă încrederea cu care a fost învestit Guvernul Orban.Documentula fost intitulatgeneric „Guvernul PNL, de la pandemie la pande-mită generalizată” și cuprinde mai multe capitole – sub mesajul „Guvernul a pierdut controlul pandemiei” – printre care: „Guvernul a pierdut controlul pandemiei”; „Chermezele PNL în vremea pandemiei”; „Distorsionarea datelor comunicate despre evoluția pandemiei”; „Testele puține au însemnat mai multe cazuri neidentificate, care au accelerat răspândirea pandemiei”; „Restricții contradictorii impuse cetățenilor români”; „Milițienii pandemiei au încălcat drepturile cetățenești”; „Co-vidul Legislativ”; „Devalizarea bugetului de stat sub paravanul pandemiei”; „Haosul din educație” și „Dezastrul bugetar”.

„Au făcut chermeze în sediul Guvernului în timp ce toată România era închisă, și-au pus toate neamurile pe funcții și au devalizat bugetul de stat sub paravanul pandemiei. Pentru toate tunurile date la Unifarm trebuie să răspundă, nu numai politic, ci și penal. (…) Pentru a se îmbogăți pe trei generații, au sabotat cu bună știință sănătatea românilor, au pus în pericol sănătatea noastră, a tuturor. Românii văd astăzi că ei sunt singurii care au plătit un preț uriaș în timp ce guvernanții i-au sfidat fără jenă, s-au crezut deasupra legii și au furat cu zece mâini. Un guvern care își fură propriul popor trebuie să plece. Un guvern care împinge România spre dezastrul economic trebuie să plece. Un guvern care fraternizează cu interlopii, dar îi cocoșează pe români cu amenzi trebuie să plece. Un guvern care nu crește alocații, salarii și pensii trebuie să plece. Această moțiune este susținută de aproape un milion de români care vor ca drepturile lor să fie respectate. (…) Fac un apel către toate partidele să dea dovadă de responsabilitate și să voteze această moțiune de cenzură”, a declarat Marcel Ciolacu, în marja depunerii moțiunii de cenzură.

Marcel Ciolacu a mai declarat că PSD a depus „moțiunea de cenzură împotriva celui mai dezastruos guvern pe care l-a avut România în ultimii 30 de ani. Guvernul Orban a devenit factorul agravant al pandemiei. Au scăpat total de sub control pandemia, au distrus economia și au prăbușit nivelul de trai al României”.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`