Ședință a coaliției, joi, la 9. Sorin Grindeanu: S-ar putea ca unii să se gândească că trebuie să amânăm alegerile prezidențiale până peste doi ani că poate așa intră în turul 2 / Marcel Ciolacu stă cel mai bine în sondaje (VIDEO)

Publicat: 03 07. 2024, 13:13
Foto: Guvernul României / Facebook

Marcel Ciolacu stă cel mai bine în sondaje și n-are niciun fel de motiv să nu fie candidat pentru alegerile prezidențiale, a afirmat Sorin Grindeanu, ministru al Transporturilor și prim-vicepreședinte PSD, miercuri, în cadrul unor declarații de presă.

Coaliția va avea o ședință, joi, la 9

Sorin Grindeanu a dezvăluit că ședința coaliției va avea loc joi la ora 9.

„O să știm mai multe lucruri mâine. Mâine avem o ședință a coaliției, la 9. Cei care au participat la aceste consultări cu celelalte forțe politice, și anume premierul și cei doi vicepremieri, ne vor transmite concluziile și vom merge înainte. Țara trebuie să fie guvernată – și este guvernată în acest moment, și e guvernată bine. Alegeri oricum trebuie să avem. S-ar putea ca unii să se gândească că trebuie să amânăm alegerile prezidențiale până peste doi ani că poate așa intră în turul 2. Nu există această variantă. Noi trebuie să facem alegeri prezidențiale în această toamnă – și alegeri parlamentare, la fel”, a declarat prim-vicepreședintele PSD.

Sorin Grindeanu: Marcel Ciolacu n-are niciun fel de motiv să nu fie candidat pentru alegerile prezidențiale

„În mod tradițional nu doar la PSD, ci la toate partidele, cei care pleacă cu prima șansă sunt de obicei președinții de partid, și asta nu e valabil doar la PSD, dar noi o să avem un congres, cum și alte partide cred că o să aibă un congres în care se va desemna candidatul. Normal că astăzi, când vorbim, Marcel Ciolacu, prim-ministrul României și președintele PSD, pleacă cu prima șansă a fi candidatul Partidului Social Democrat”, a continuat Sorin Grindeanu.

„Cred că a vrut să scoată mai mult în evidență Marcel Ciolacu, când a făcut aceste declarații, faptul că toată această răzgândeală, «țopăială» numită chiar de către domnia sa, nu e bună. Noi ne-am înțeles pe ceva în martie, am transmis românilor că acesta este calendarul, acum ne răzgândim. El asta cred că a vrut să scoată în evidență. Repet, Marcel Ciolacu stă cel mai bine în sondaje. N-are niciun fel de motiv să nu fie candidat pentru alegerile prezidențiale”, a mai spus ministrul.