Secția ATI a Spitalului de Urgență Ploiești, blocată. Chirurgii susțin că sunt obligați să opereze pacienți în funcție de urgența cazurilor

Secția ATI a Spitalului de Urgență Ploiești, blocată. Chirurgii susțin că sunt obligați să opereze pacienți în funcție de urgența cazurilor
Sursa foto: Freepik

Secția ATI a Spitalului Județean de Urgență Ploiești este blocată în urma protestului declanșat de 10 medici chirurgi față de decizia conducerii. În momentul de față în spital pacienții sunt operați în funcție de gravitatea bolii de care suferă.

Medicii susțin că trebuie să opereze doar cazurile grave și urgențele, în detrimentul celor care pot fi amânate. Potrivit acestora, sunt și alți pacienți care au nevoie de o atenție deosebită, cum sunt pacienții oncologici.

„Avem pacienți, mulți oncologici, pe care i-am amânat și de trei ori de la operație. Ni se spune că nu sunt locuri libere la terapie intensivă. Înțelegem situația, dar noi nu ne putem face meseria. Se uită din vedere că cei care suferă sunt oamenii pe care noi ar trebui să-i facem bine”, au transmis reprezentanții medicilor chirurgi.

Bogdan Nica, managerul spitalului spune că situația urmează să se rezolve săptămâna viitoare, când secția ATI va fi extinsă cu încă 9 paturi. „În prezent, noi avem 39 de paturi. 32 sunt date în folosință, 7 sunt rezervate pentru situații deosebite precum epidemii, accidente etc.

Începând cu perioada sărbătorilor de iarnă, explică managerul colapsul din ATI, spitalul a fost singura unitate medicală care a asigurat urgențe în județ. „Am primit pacienți inclusiv din județele limitrofe. 2.400 de prezentări au fost de la începutul anului și până acum câteva zile. Este enorm! Au fost și zile cu 380-400 de prezentări la Urgențe, dar am reușit să gestionăm situația. Și am fost asaltați cu patologii extrem de bogate”, a precizat acesta, citat de Adevarul.

El susține că secția ATI a fost blocată ca urmare a fluxului mare de pacienți:„Nu mai avem paturi libere. Motiv pentru care i-am rugat pe chirurgi să-și reprogrameze la operații pacienții care pot fi amânați. Pacienții cronici de exemplu sau cei oncologici. Vă dau un exemplu: dacă aceștia din urmă conform protocolului terapeutic trebuie operați în decurs de trei săptămâni de la încheierea chimioterapiei, de ce să-i operezi după 3 zile? Sau, un pacient cu colecist, cu hernie..hai să-i amânăm puțin și hai să luăm urgențele până când ne mai deblocăm în ATI”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:59 - „360 de grade”, cu Alina Bădic: Noul an chinezesc, un an cu impulsivități, posibil proteste, rebeliuni. Să încercăm să fim toleranți și răbdători (VIDEO)
23:41 - „360 de grade”, cu Alina Bădic: Particularitățile noului an chinezesc – Schimbări, conflicte ascunse, o însingurare ce trebuie combătută (VIDEO)
23:12 - Radu Cristescu, reacție dură după furtul tezaurului dacic: Raluca Turcan să dea cu subsemnatul la Parchet
22:46 - Kelemen Hunor: Mi-a trimis un prieten din SUA, de Crăciun, o scrisoare. Mi-a venit scrisoarea săptămâna trecută. Asta e poșta românească (VIDEO)
22:02 - Kelemen Hunor, după ce Georgescu a pretins că primește rapoarte din serviciile secrete: „Suntem într-un rahat cât casa și nimeni nu reacționează” (VIDEO)
21:55 - Kelemen Hunor: Călin Georgescu e omul vechiului sistem. Există o rețea a fostei Securități care trăiește în diferite structuri în societatea românească (VIDEO)
21:26 - Directorul muzeului olandez din care au fost furate piesele dacice deplânge „o zi neagră”: „Suntem profund șocați”
20:59 - Pe cine vede Simion vinovat pentru furtul tezaurului dacic: Olanda critică România pentru lipsa siguranței la granițe, dar ea însăși nu e în stare să protejeze exponate de o valoare inestimabilă
20:38 - Cristian Tudor Popescu: „S-a aflat cine a furat coiful! N-ai să crezi!”
20:16 - Premierul Olandei și-a exprimat „profundul regret” pentru furtul tezaurului dacic, un „incident fără precedent”. Ce i-a spus lui Iohannis