Secretarul general al PPE, la mitingul ACL: Cu Iohannis, România va rămâne în Europa

Publicat: 27 09. 2014, 13:59

România ”va rămâne în Europa, nu va vira spre Eurasia”, a declarat, sâmbătă, la mitingul ACL, secretarul general al PPE, Antonioa Lopez Isturiz, vorbind despre scenariul în care Klaus Iohannis este ales președinte.

„La nivelul conducerii PPE am urmărit cu stupoare ce a făcut guvernul premierului Ponta din România prin ordonanţele sale de urgenţă care eludează statul de drept (….). Am asistat sideraţi la declaraţiile halucinante ale premierului Ponta, actualmente candidat la Preşedinţie, ce compară mandatul actualului preşedinte cu atrocităţile naziste. O astfel de exprimare absurdă rar găseşti la vreun lider european, iar noi în Europa nu tolerăm astfel de abordări politicianiste”, a declarat secretarul general al PPE, Antonio Lopez Isturiz, în deschiderea mitingului ACL de lansare a lui Klaus Iohannis, scrie Mediafax

Liderul PPE a făcut mai multe referiri la premierul Victor Ponta, susţinând între altele că acesta „aruncă cu pomeni electorale în dauna investiţiilor” și criticând totodată lansarea candidaturii acestuia ”în stil comunist”.

Lopez Isturiz le-a spus celor din Piaţa Victoriei că Iohannis este „cea mai puternică armă pe care o aveţi la îndemână împotriva guvernului de stânga”. „Cu Iohannis, România va rămâne în Europa, nu va vira în Eurasia”, a spus secretarul general al PPE.

Klaus Iohannis și-a lansat, sâmbătă, în Piața Victoriei, candidatura pentru Cotroceni, spunând că pornește cu încredere și convingere în această luptă. (Detalii AICI)