Secretarul general al PNL, Marian Petrache: „Iohannis va coabita 100% cu Victor Ponta”

Publicat: 11 10. 2014, 16:21

Secretarul general al PNL, Marian Petrache, spune că Iohannis va coabita 100% cu Victor Ponta dacă liderul PNL va câștiga alegerile prezidențiale. Acesta exclude însă orice înţelegere cu Elena Udrea în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, dar şi cu ceilalţi candidaţi.

Întrebat într-un interviu pentru gândul.info despre o coabitare între preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Victor Ponta, Petrache spune: „Da, 100%”

Potrivit acestuia, sondajele PNL arată că în acest moment prezidenţiabilul ACL a trecut de bariera de 30%, în timp ce Victor Ponta ar fi scăzut sub 40%.

Marian Petrache spune că de când a început campania electorală, Klaus Iohannis este pe tren pozitiv, acesta având în prezent „în jur de 32%” din intenția de vot.

„Foarte mare parte vor veni în turul doi şi vor vota cu Klaus Iohannis. Cred că Tăriceanu adună voturile USL, acele voturi care n-au fost adunate nici pe PNL, nici de PSD, deci probabil că o parte vor merge la PSD, o parte la PNL. Domnul Tăriceanu cred că ştie că nu poate să câştige aceste alegeri. El face jocul PSD-ului. Cine votează cu Tăriceanu, votează cu PSD-ul în primul tur”, a mai spus omul 2 în PNL.