Sebastian Burduja: Românii n-o să tremure la iarnă nici de frig, nici de frica facturilor. Prețurile rămân plafonate / Consumatorii vulnerabili vor fi ajutați de stat și în anii ce vor veni (VIDEO)

Sebastian Burduja: Românii n-o să tremure la iarnă nici de frig, nici de frica facturilor. Prețurile rămân plafonate / Consumatorii vulnerabili vor fi ajutați de stat și în anii ce vor veni (VIDEO)
Sursa Foto: Facebook/ Sebastian Burduja

Sebastian Burduja (PNL), ministrul Energiei, a dat asigurări că românii nu vor tremura la iarnă nici de frig, nici de frica facturilor, căci prețurile vor rămâne plafonate. Iar după ce trece sezonul rece, va exista o schemă de ajutor pentru românii care chiar au probleme în a-și achita facturile.

Declarațiile au fost făcute în cadrul Știrilor B1 TV, prezentate de Andreea Moraru.

Burduja: Românii nu vor tremura la iarnă de frica facturilor

„Cu certitudine, românii n-o să tremure nici de frig, nici de frica facturilor. E ca iarna anterioară din acest punct de vedere. Sper să fie chiar mai bine.

Prețurile rămân plafonate, facturile rămân plafonate.

Anul viitor, noi până în ianuarie vom avea un plan de bătaie pentru consumatorii vulnerabili, deci românii care chiar au probleme în a-și achita factura la curent sau gaze să se considere protejați de Guvernul României, de statul român și vor beneficia de această protecție și în anii ce vor veni”, a declarat ministrul Energiei.

Burduja: Românii să consume energia responsabil

„În rest, consumul energiei depinde de fiecare dintre noi și dvs, presa, și noi, autoritățile, avem un rol în a educa populația să consume energie cât mai rezonabil, rațional. De exemplu, să nu lăsăm geamul deschis și aerul condiționat pornit. Sunt lucruri de bază, în alte state ele poate sunt predate și-n școli. Cred că e nevoie și la noi să avem un comportament de consum cât mai responsabil”, a mai afirmat Sebastian Burduja.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:10 - Pâmântul va avea o nouă lună. Cum va putea fi văzut asteroidul și cât timp va sta în orbita planetei noastre
22:09 - Anca Serea a rămas fără bona celor 6 copii ai săi: „Pleacă acasă, unde o așteaptă cele trei fetițe și un vis neîmplinit” / Ce a spus vedeta despre bonele filipineze (VIDEO, FOTO)
22:04 - Daniel Constantin, despre posibilitatea ca Iohannis să candideze la Senat din partea PNL: Mi se pare că e un zvon, deocamdată. La ședințele la care eu am participat, nu a fost nicio discuție în sensul acesta (VIDEO)
21:42 - Ce reacție a avut un turist polonez după ce a văzut zăpadă pe Transfăgărășan: „Cred că a fost cea mai bună idee pe care am avut-o în vacanţă”
21:30 - IPS Teodosie: Femeia să nu se roage în pielea goală! Să se roage îmbrăcată cuviincios şi cu capul acoperit (VIDEO)
21:24 - Cum a fost păcălită Oana Roman de angajații unei firme care verifică centrale termice: „Să vă povestesc despre niște escroci și vă recomand să vă feriți de ei cât puteți”
21:10 - Ce măsuri vor lua autoritățile din Grecia pentru a reduce supraturismul. Ce a decis Guvernul de la Atena
20:59 - Ozana Barabancea, înșelată cu cea mai bună prietenă: „Pe el l-am iertat, dar pe ea, nu”
20:52 - Ministrul Sebastian Burduja, despre zona județului Galați: Toți consumatorii din zona afectată de inundații sunt alimentați cu energie electrică. Suntem pregătiți să intervenim, dacă vremea se înrăutățește (VIDEO)
20:45 - Ce le-a promis un poștaș din Vaslui locuitorilor din comunele afectate de inundații: „Merg să le duc pensia bătrânilor”