Se pregătește o nouă fuziune anti-PSD? Raluca Turcan: "USR poate să vină natural alături de PNL fie într-o alianță, fie dacă nu, la un moment dat, printr-o fuziune"

Publicat: 23 02. 2017, 16:55

După fuziunea din 2014 între PNL și PDL, făcută cu stopul de a contopi cele două partide într-unul mai mare care să se lupte pe poziții egale cu PSD, scena politică românească ar putea avea parte în anii următori de o nouă fuziune anti-PSD.

Liderul interimar al liberalilor, Raluca Turcan, a declarat joi că pe termen lung USR poate să vină "natural" alături de PNL, fie într-o alianță, fie printr-o fuziune, având în vedere bazinul electoral al celor partide este format în special din tineri și din persoane din mediul urban, iar prin această fuziune ar putea apărea "o forță în contrapondere la PSD".

"Eu nu privesc USR ca pe un adversar politic, ci mai degrabă ca pe un competitor pe un anumit segment de electorat, un segment care a fost destul de dezamăgit de sistemul politic de până acum. Cred însă că dacă PNL va deveni acel vector politic din scena politică credibil, cu idei susținute de dreapta, USR poate să vină natural alături de PNL fie într-o alianță, fie dacă nu, la un moment dat, printr-o fuziune. Asta este soluția pe termen lung, pentru că PNL are organizații județene, are nuclee dure cu oameni foarte corecți și foarte buni și implicați și cu deschidere pentru a le da oamenilor soluții.

Eu le spun doar celor de la USR că PNL nu este un adversar, eu colaborez foarte bine cu colegii din USR, însă PNL are program, are echipă, are valori, are această șansă de a restructura intern și cred că pe termen lung putem colabora foarte bine", a afirmat Raluca Turcan la "Adevărul Live".

Momentan, cifrele obținute în alegerile parlamentare de cele două partide, 20% PNL și 10% USR, nu se ridică la performanța PSD care a luat aproximativ 46%, dar rămâne de văzut, în cazul în care cele două partide formează o alianța sau fuzionează dacă vor reuși să se bată de la egal la egal cu PSD-ul.