Se cere excluderea Alinei Gorghiu din PNL pentru absența din Comisia Juridică: "A fugit întrucât îşi sprijină prietenii din PSD şi ALDE"

Se cere excluderea Alinei Gorghiu din PNL pentru absența din Comisia Juridică: "A fugit întrucât îşi sprijină prietenii din PSD şi ALDE"

Absența senatoarei Alinei Gorghiu din Comisia Juridică a Senatul în momentul dezbaterii și votului privind amendamentele la proiectul legea grațierii. Lipsa sa din Parlament a fost aspru criticată în rândul colegilor, fiindu-i reproșată atitudinea inclusiv de cea care a înlocuit-o interimar la conducerea PNL, Raluca Turcan.

Ba mai mult, DragomirTomaşeschi, membru în Biroul Permanent Național al PNL, a cerut excluderea acesteia din partid susținând că a lipsit intenționat pentru a ajuta coaliția PSD și ALDE.

"Cred că a fugit întrucât îşi sprijină prietenii din PSD şi ALDE. Sunt sigur că a fost un act premeditat", a afirmat Tomașeschi, conform DCNews.

În apărarea lui Gorghiu a sărit însă europarlamentarul Cristian Bușoi care a susținut că nu se impune o sancțiune de acest fel și care a criticat atitudinea lui Tomașeschi în raport cu colegii de partid.

"Opinia mea este că nu văd motiv pentru a cere o sancțiune atât de drastică, în schimb, sunt mai multe plângeri și mai multe semnale din partea unor colegi legate de dl Dragomir Tomaşeschi, care este foarte agresiv și necolegial. Probabil că va trebui să discutăm un pic în BPN despre lucrurile acestea.

Dl Dragomir Tomaşeschi are o atitudine foarte necolegială și despre atitudinea lui din filială față de unii parlamentari, colegi de filială și foști copreședinți ai PNL, mi s-au adus de-a lungul săptămânilor și lunilor care au trecut mai multe argumente, numai că până acum nu s-a luat în discuția în BPN, cred că ar trebui să luăm în discuție mai întâi atitudinea dumnealui", a afirmat Cristian Bușoi.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră