Se anunță zile grele pentru PNL. Un lider local a demisionat: Rog și ceilalți colegi să facă la fel pentru a provoca alegeri

Publicat: 09 02. 2017, 19:01
Foto: dcnews.ro

Prim-vicepreşedinte al PNL Braşov, Dragoş David, a anunțat joi că demisionează din funcție pe motiv că vrea să declanșeze alegeri interne în partid. De asemenea, David i-a îndemnat și pe colegii săi din Comitetele Executive Judeţene din ţară să facă același lucru, informează Agerpres.

"Este o decizie statutară, o decizie care este în conformitate cu statutul PNL de a avea grijă de istoria acestui partid, este o decizie care vreau să aducă un lucru bun pe termen scurt, mediu și lung. Demisia mea vine tocmai pentru a crea un imbold organizațiilor județene din toată țara, dar și la nivelul național al formațiunii pentru a demara alegerile la nivelul PNL, de jos în sus. PNL are nevoie azi de o revigorare, de o reintrare pe un făgaș politic normal, nu să stăm în umbra străzii sau în umbra altcuiva", a spus Dragoș David.

Acesta a mai precizat că prin gestul său vrea să arate faptul că este nevoie de o repoziționare rapidă pe scena politică românească, de oameni noi.

"Am ajuns azi în România să vedem că la putere este strada și opoziția PSD, în loc să avem partid de opoziție puternic. Îi rog pe toți colegii mei din Comitetul Județean Executiv să facă același lucru tocmai pentru a provoca alegerile de jos în sus, rugăminte adresată și colegilor din celelalte județe pentru a face la fel, pentru că altfel vom sta în umbra PNL-ului istoric și în umbra oricărei activități politice la nivelul României. Avem nevoie de o credibilitate, de o validare a membrilor, și cred că este cel mai important lucru azi pentru PNL. Este convingerea mea și o rugăminte către toți colegii care fac parte din Comitetele Executive Județene și pentru cei care fac parte din Biroul Politic Național", a declarat Dragoș David.

Prim-vicepreședintele PNL Brașov a mai spus că este opțiunea fiecărui coleg dacă vrea să demisioneze, dar a subliniat că „ trebuie să începem de undeva”:

"Poate va exista și o decizie la nivel național și nu va mai fi nevoie de demisii, astfel încât să avem rapid alegeri în partid de jos în sus. Nu este o condiție, dar trebuie să începem de undeva", a spus Dragoș David.