Scandalul făcut de Diana Șoșoacă în Parlamentul European i-a șocat până și pe extremiști / Rareș Bogdan (PNL): „Aduce mult mai multe efecte negative la adresa României decât cineva și-ar putea închipui” (VIDEO)

Scandalul făcut de Diana Șoșoacă în Parlamentul European i-a șocat până și pe extremiști / Rareș Bogdan (PNL): Aduce mult mai multe efecte negative la adresa României decât cineva și-ar putea închipui (VIDEO)
Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Europarlamentarul Rareș Bogdan a explicat într-o intervenție pentru emisiunea Politica zilei, cu Ioana Constantin cum a afectat scandalul făcut de Diana Șoșoacă în Parlamentul European imaginea României:

“În ultimii cinci ani de când sunt aici nu am văzut așa ceva, iar în istoria celor 17 ani de zile niciodată nu s-a întâmplat un astfel de episod. Episodul aduce mult mai multe efecte negative la adresa României decât cineva și-ar putea închipui. Din păcate, în loc să fie condamnat acest gest și comportamentul doamnei Șoșoacă de către întregul partid, întregul partid o aplaudă, o consideră un erou. Probabil cei 500.000 de oamenic are au votat-o sunt foarte mândri, dar vă asigur că alți 22 de milioane de oameni sunt foarte rușinați”.

Rareș Bogdan a precizat că s-a simțit jignit de modul cum a fost privită România de către europarlamentarii din celelalte state de circul făcut de Diana Șoșoacă:

“Eu sunt în rândul trei ca șef de delegație și sunt înconjurat de șefi de delegații ai Portugaliei, ai Italiei, ai Franței, ai Belgiei, ai Germaniei și aceștia rând pe rând s-au întors și m-au întrebat cine este doamna, ce e cu ea. În dreapta mea, după coridor sunt colegii din Renew care la rândul lor vorbeau, unul dintre ei a spus: așa sunt românii. Eu m-am ridicat în picioare, m-am dus la el și i-am spus: nu, nu așa sunt românii. Eu sunt român și vă assigur că românii sunt ca mine și ca ceilalți colegi de-ai mei. Și-au cerut scuze”.

Scandalul Dianei Șoșoacă i-ar fi șocat inclusiv pe extremiștii conduși de francezul Jordan Bardella:

“S-a întors spre mine și mi-a făcut semn cu mâna la cap arătând, ce-i cu femeia. Vă dați seama dacă la nivelul extremiștilor de la nivel european a șocat, nu vă pot spune ce a însemnat pentru colegii dumneavoastră din presă. A venit cu o mască gen botniță, cu saci de cadavre negre, a scos icoanele, era o recuzită întreagă și urla”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:42 - Ce reacție a avut un turist polonez după ce a văzut zăpadă pe Transfăgărășan: „Cred că a fost cea mai bună idee pe care am avut-o în vacanţă”
21:30 - IPS Teodosie: Femeia să nu se roage în pielea goală! Să se roage îmbrăcată cuviincios şi cu capul acoperit (VIDEO)
21:24 - Cum a fost păcălită Oana Roman de angajații unei firme care verifică centrale termice: „Să vă povestesc despre niște escroci și vă recomand să vă feriți de ei cât puteți”
21:10 - Ce măsuri vor lua autoritățile din Grecia pentru a reduce supraturismul. Ce a decis Guvernul de la Atena
20:59 - Ozana Barabancea, înșelată cu cea mai bună prietenă: „Pe el l-am iertat, dar pe ea, nu”
20:52 - Ministrul Sebastian Burduja, despre zona județului Galați: Toți consumatorii din zona afectată de inundații sunt alimentați cu energie electrică. Suntem pregătiți să intervenim, dacă vremea se înrăutățește (VIDEO)
20:45 - Ce le-a promis un poștaș din Vaslui locuitorilor din comunele afectate de inundații: „Merg să le duc pensia bătrânilor”
20:31 - Ce măsuri a luat Guvernul până acum în sprijinul comunităților afectate de inundații. Explicațiile lui Adrian Veștea, ministrul Dezvoltării (VIDEO)
20:19 - A început „mica recalculare”. Marius Budăi a anunțat ce adeverinţe se iau în calcul. Ce detaliu important mai trebuie să știe pensionarii
20:07 - De unde a luat naștere expresia „ai carte, ai parte”? Foarte puțini români o folosesc în mod corect