Scandalul EXPLODEAZĂ în PNL! Se pregătește DEBARCAREA lui Orban? DETALII de ultim moment

Scandalul EXPLODEAZĂ în PNL! Se pregătește DEBARCAREA lui Orban? DETALII de ultim moment

Mai multe schimbări din funcțiile de conducere din cadrul structurilor parlamentare, controlate de PNL a declanșat războiul intern în principalul partid de opoziție.

Cele mai multe critici se îndreaptă către liderul liberalilor Ludovic Orban, acuzat că și-a impus în poziții cheie apropiații. Speriat de pericolul unei eventuale divizări a partidului, Orban ar încearca acum să găsească o cale de conciliere cu aripa Gorghiu, cea mai afectată de schimbările impuse, se arată într-o analiză publicată de stiripesurse.ro.

Potrivit sursei citate, în jurul Alinei Gorghiu s-ar fi creat o grupare a parlamentarilor nemulțumiți sau afectați de schimbările impuse de conducerea PNL. Fostul lider de grup, senatorul Ioan Popa, dar și Siminică Mirea, Iulia Scântei, Daniel Fenechiu, Daniel Zamfir, Iancu Caracotă, Romulus Bulacu și seniorul Leon Dănăilă ar face parte din grupul care ar putea afecta activitatea parlamentară a PNL.

„Inițial, s-a vorbit chiar de posibilitatea plecării din partid și creării unui nou grup parlamentar, la care să adere și Virgil Chițac, deja plecat din partid. Dar după ce toată lumea s-a calmat s-a renunțat la această variantă pentru că nu are viitor politic. Preferăm să rămânem pentru că nu am candidat ca să ne retragem dacă o persoană sau un grup primește sau nu o funcție politică. Avem o istorie a partidului plină de supărări, urcușuri și coborâșuri pentru diverși lideri. Ne vom concentra în schimb pe proiecte și vom alege să sancționăm deciziile de partid, când vom considera că reprezintă un abuz. Ne vom exprima mereu când facem ceva bun sau greșit în PNL”, susțin surse din interiorul acestui grup.

Un motiv al conflictului ar fi încercarea eșuată a fostului lider de partid Alina Gorghiu de a obține debarcarea liderului senatorilor PNL, Iulian Dumitrescu. La finele anului trecut, Gorghiu ar fi avut inclusiv două discuții cu Orban pentru a-l convinge pe liderul PNL să-i ofere sprijinul, acesta refuzând-o.

Ziua schimbărilor din funcțiile de conducere din cadrul Parlamentului a amplificat însă conflictul care ardea mocnit. În timp ce la grupul de la Cameră, Adriana Săftoiu își explica înfrângerea în fața Ralucăi Turcan pentru șefia grupului, prin intervențiile lui Orban printre deputații liberali, la Senat, Iulian Dumitrescu a dat drumul resentimentelor. Pentru a neutraliza definitiv pericolul pe care îl reprezenta Alian Gorghiu au fost luate o serie de măsuri care au pus mai mult paie pe foc. Acesta ar fi propus și impus schimbarea ei din delegația APCE cu Răducu Filipescu.

În fața acestor complicații ce ar putea adânci și mai mult scindarea în partid, Ludovic Orban caută acum soluții de compromis pentru a potoli spiritele înfierbântate

„Cel mai probabil săptămâna viitoare, problema reprezentării PNL la APCE va fi rediscutată și Alina Gorghiu va fi repusă în drepturi ca soluție de împăcare. Nu are nimeni de câștigat dacă proprii noștri parlamentari vor trece la boicotarea lucrărilor din comisii sau a celor din plen pe teme cu miză”, au dezvăluit sursele citate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”
20:57 - O fetiță de 11 ani din Neamț a fost bătută crunt de o vecină. Poliția nu a fost sesizată. Explicațiile părinților