Scandalul din interiorul PNL nu este un simplu foc de paie: "Un grup de liberali din PNL-ul tradițional încearcă să construiască o platformă în jurul lui Teodor Atanasiu, care este unul dintre liderii indiscutabili ai liberalilor"

Publicat: 25 05. 2015, 12:16

Marele PNL se confruntă cu un scandal care mocnește la foc mic, dar continuu. După ce a ieșit la iveală faptul că Predoiu nu ar fi pus niciodată premier în cazul în care liberalii ar aprelua șefia guvernului, Teodor Atanasiu a spus că a fost huduit în acest weekend, la Consiliul Național al PNL. În replică, prim-vicepreședintele liberal a spus că nu dă explicații pentru ce discută el în mediul privat.

În acest context, fostul liberal Sorin Roșca Stănescu afirmă că scandalul din interiorul PNL nu este un simplu foc de paie și că un grup de liberali din PNL-ul tradițional încearcă să construiască o platformă în jurul lui Teodor Atanasiu.

“Astazi, un grup de liberali din PNL-ul traditional incearca sa construiasca o platforma in jurul lui Teodor Atanasiu, care este unul dintre liderii indiscutabili ai liberalilor, o platforma care sa aiba tocmai scopul de a accelera procesul de primenire, la nivelul conducerii partidului, prin marginalizarea liderilor proveniti din fostul PDL si cu un mare deficit de imagine.

Pana unde va putea fi impinsa aceasta miscare? Cat de necesara si cat de nenecesara este ea? Cat este ea de oportuna si cat este de inoportuna?

Pentru a incerca sa raspundem corect la aceste intrebari, trebuie sa ne uitam mai profund, atat la semnificatia, in sine, a fuziunii, cat si la rolul pe care il pot juca chiar liderii incriminati ai fostului PDL. Iar ideea de baza ar trebui sa fie aceea ca PNL nu este o alianta de partide. Ci, pur si simplu, un partid. Marele reprezentant al dreptei politice din Romania. Iar un partid are datoria sa faca ordine, nu numai in afara, ci si inauntru. Al doilea reper care ar trebui avut in vedere este ca, in mod normal si in spirit cu adevarat liberal, este, nu ca liberalii traditionali sa le faca vant, spre zone periferice, liderilor cu deficit de imagine din PDL, ci ca initiativa sa fie luata chiar de acestia. Ar fi, daca ar fi, un splendid exemplu de tarie, de forta si de exigenta de tip liberal”, scrie SRS pe blogul personal.