Scandalul "acoperiților" din PSD ia amploare. Alina Gorghiu: "Le cer comisiilor parlamentare de control ale SRI şi SIE să facă puţină lumină"

Publicat: 24 04. 2016, 14:09
foto: voceatransilvaniei.ro

Alina Gorghiu reacționează în scandalul 'acoperiţilor' din PSD. Copreședintele PNL cere comisiei SRI din Parlament să investigheze acest caz. Solicitarea vine după ce Victor Ponta a declarat că un vicepreşedinte al partidului este ofiţer acoperit, potrivit B1 TV.

"Partidele, inclusiv PSD, trebuie să funcționeze în afara oricăror suspiciuni de ingerințe nelegitime în activitatea lor, cum ar fi cele ale serviciilor de informații. Cel mai probabil, domnul Victor Ponta, aflat la rândul său într-un raport dificil cu justiția, nu a dorit altceva decât să insinueze că frăția oamenilor cu probleme penale din PSD trebuie continuată, în fața unor inamici imaginari. Ne-am obișnuit cu această tactică a liderilor PSD de a inventa dușmani închipuiți, atunci când se confruntă cu o situație politică dificilă. Pe de altă parte, chiar dacă ne-am obișnuit cu toții cu acuzațiile fără temei, cu minciunile fostului premier, în acest caz este vorba chiar de foștii săi colegi de conducere! Astfel de acuzații grave trebuie să fie investigate de Parlament", a scris Alina Gorghiu pe pagina oficială de Facebook.

"Le cer comisiilor parlamentare de control ale SRI şi SIE, care nu ştiu de ce tac, nici nu ştiu dacă vor face faţă unei asemenea provocări, să facă puţină lumină printre acoperiţii PSD. Dacă e necesar, să-l audieze pe fostul prim-ministru pentru a cere mai multe amănunte cu privire la declaraţiile sale publice care îi vizează pe membrii conducerii PSD", a continuat copreșesintele PNL.

Reacţia vine după ce şi Victor Ponta a vorbit despre ofiţerii acoperiţi care vor să pună mâna pe PSD. Ponta a spus că ar fi vorba despre un vicepreşedinte al partidului, fost ministru.

Printre posibilele variante se numără Rovana Plumb, Nicolae Bănicioiu, Mihai Tudose, Ioan Vulpescu, Ecaterina Andronescu sau Doina Pană.