SCANDAL în Parlament! PSD-istul Bacalbașa a folosit un termen NAZIST la adresa unui deputat USR: ‘Că tot avem președinte german’ / Președintele Camerei Deputaților și-a cerut scuze de la Iohannis (VIDEO)

Publicat: 28 08. 2019, 15:16

Deputatul PSD Nicolae Bacalbașa a stârnit un scandal monstru, miercuri, în timpul ședinței de plen din Camera Deputaților.

Social-democratul i s-a adresat lui Stelian Ion de la USRcu un termen “nazist”, făcând referire totodată și la originea președintelui Klaus Iohannis.

„Sigur că aici ne-am adunat oameni de pe toate orizonturile sociale și culturale. Suntem colegi nu pentru că ne-au plăcut unii, ci pentru că ne-a adunat soarta împreună. Totuși eu nu înțeleg să suport și să admit mârlănia unui individ care pentru mine este unterrmechian, că tot avem președinte german, și care vorbește după ce am votat eu și colegii mei despre decizii rușinoase. Deciziile Parlamentului nu sunt rușinoase și nerușinoase, sunt deciziile Parlamentului. Să facem politică, să ne înfruntăm, dar să ne ferim ca naiba de mârlani care ajung la microfon”, a afirmat deputatul PSD Nicolae Bacalbașa.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Afirmația acestuia a fost taxată de reprezentantul minorităților germane: ‘Şi eu sunt german, domnul deputat, şi ce legătură are asta cu rezimul nazist? Nu vă este ruşine să veniţi în Parlamentul României şi să vă adresaţi de maniera asta unui coleg?’

La un moment dat a intervenit chiar președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, care şi-a cerut scuze pentru ieșirea neadecvată a colegului său de partid, inclusiv faţă de preşedintele Iohannis.

„Doamnelor şi domnilor deputaţi, domnule deputat Ganţ, aş dori să-mi cer şi eu scuze pentru colegul meu, din partea grupului PSD, şi de asemenea să-mi cer scuze şi faţă de preşedintele României”, a afirmat Ciolacu.

Pentru declarația sa, Nicolae Bacalbașa a fost amendat cu 30.000 de lei.