Scandal în Vrancea: Social democraţii sunt acuzaţi că vor să pună monopol pe banii europeni

Publicat: 15 12. 2014, 15:53
Foto: ziaruldevrancea.ro

Scandal în Vrancea. Social democraţii sunt acuzaţi că vor să pună monopol pe banii europeni. Cei din PSD ar căuta să controleze toate grupurile de acţiune locală care se ocupă cu fonduri europene de milioane de euro, scrie presa locală. Viceprimarul PSD din Focşani, Gabriel Necula, vrea să-şi extindă influenţa prin înfiinţarea unui nou grup, unde vrea să-i atragă pe primarii PSD.

Potrivit presei locale, în Vrancea PSD a început ofensiva pentru a controla toate grupurile de acţiune locală, care se ocupă cu gestionarea fondurilor europene. Miza este una uriaşă, mai ales că se anunţă că banii care vor veni în perioada 2014-2020 vor fi mai mulţi.

Viceprimarul PSD din Focşani, Gabriel Necula, este bănuit că vrea să controleze toate grupurile de acţiune locală din judeţ. Acesta conduce trei grupuri și a înființat unul nou. Aici, Necula vrea să atragă primăriile din zona de munte, unde s-au trimis modele de afiliere. Edilii nu sunt însă de acord, pentru că fac parte dintr-un alt grup de acțiune local, unde unii sunt chiar în conducere. Iar acest grup de acțiune local care se vrea a fi înlăturat va gestiona în perioada 2014-2020, fonduri europene importante. Asta după ce are 51 de proiecte selectate și contractate din totalul de 59. Valoarea totală a acestora a fost de aproximativ 2 milioane de euro.