Scandal în USL: PSD acuză PNL că nu a respectat o decizie luată în cadrul alianței

Publicat: 18 06. 2013, 18:40

Grupurile PSD şi UNPR „îşi exprimă surprinderea” faţă de decizia parlamentarilor PNL şi PC de a vota împotriva proiectului de hotărâre privind referendumul.

Un comunicat al grupurilor parlamentare ale PSD și UNPR susține că, în cadrul USL, se convenise să se voteze în favoarea referendumului inițiat de Traian Băsescu.

Grupurile PSD şi UNPR din Camera Deputaţilor şi Senat îşi exprimă surprinderea faţă de decizia colegilor din PNL şi PC de a vota împotriva proiectului de hotărâre privind avizul consultativ referitor la organizarea şi desfăşurarea unui referendum naţional la solicitarea preşedintelui Traian Băsescu. Decizia grupurilor PNL şi PC vine după ce în cadrul Uniunii Social Liberale s-a convenit în favoarea unui vot pentru adoptarea acestei hotărâri„, se arată în comunicat.

Ne exprimăm speranţa ca pe viitor deciziile luate în cadrul Uniunii Social Liberale să fie respectate în mod egal de către toţi partenerii de coaliţie şi reiterăm că grupurile PSD şi UNPR din cele două Camere îşi vor respecta toate angajamentele luate la nivelul USL„, conform Mediafax.

În finalul comunicatului se arată că „Uniunea Social Liberală rămâne în continuare o construcţie politică solidă şi va rămâne unită, pentru că România are nevoie, în acest moment, de o USL puternică, de o majoritate stabilă şi de linişte pe scena politică„.

Senatul şi Camera Deputaţilor au respins, marţi, cu 191 voturi „pentru”, 123 de voturi „împotrivă” şi 69 de abţineri, hotărârea care avizează favorabil solicitarea preşedintelui Traian Băsescu privind organizarea unui nou referendum pentru Parlamentul unicameral cu 300 de aleşi. (Detalii AICI)

PSD acuză PNL că nu a respectat o decizie luată în USL

http://static1.mediadirect.ro/mediaplayer/manager/preloader.swf

Embed: