Scandal în PNL: Gheorghe Flutur cere demisia celor care ocupă funcţii de conducere în instituţiile descentralizate și ascultă indicațiile Guvernul

Scandal în PNL: Gheorghe Flutur cere demisia celor care ocupă funcţii de conducere în instituţiile descentralizate și ascultă indicațiile Guvernul
Foto: salutbucovina.ro

Scandalurile par să nu ocolească nici noul PNL. Senatorul Gheorghe Flutur a cerut demisia celor care ocupă funcţii de conducere în instituţiile descentralizate şi fac ce le cere Guvernul. În opinia lui Flutur, PNL este un partid de opoziţie şi duplicitatea unora dintre membrii partidului este inacceptabilă. Iar luptă este şi între cei care vor să ocupe locul lui Klaus Iohannis, odată cu plecarea acestuia la Cotroceni.

”E o chestiune de respect faţă de electorat. Nu poţi fi la putere şi în opoziţie. Bigamia politică şi duplicitatea costă. Ei trebuie să hotărască. Dorul PSD de anumite combinaţii l-am văzut şi între tururi, cu acel USL doi virgulă zero. Pricep când încearcă să îţi bage vrajba în casă pentru că am plătit şi noi acest gen de trădări”, a declarat secretarul general al PNL, Gheorghe Flutur.

Senatorul a mai spus că această chestiune trebuie discutată serios în cadrul procesului de armonizare a structurilor PNL şi PDL în cadrul noului partid liberal.

Şi nu este singurul motiv de ceartă între liberali. În cadrul partidului a început lupta penru preluarea postului de preşedinte lăsat liber de Klaus Iohannis.

Prim-vicepreședintele Teodor Atanasiu şi-a anunțat public intenția de candida pentru funcţia de copreşedinte al noului partid rezultat din fuziunea cu PDL. Atanasiu susţine că foarte mulți colegi şi-au exprimat deja susținerea pentru candidatura sa.

De asemenea, numele lui Ludovic Orban este vehiculat în PNL pentru a deveni succesorul lui Iohannis în fruntea PNL. Surse susţin că o parte dintre liderii de filiale şi vicepreşedinţi ai PNL au decis să-l sprijine pe Teodor Atanasiu împotriva lui Ludovic Orban.

Pe de altă parte, o serie de vicepreşedinţi PNL şi lideri de filială mizează pe o decizie informală luată înainte de şedinţa Biroului Politic, astfel încât în mod formal să fie supusă votului o singură propunere de succesor.

Totodată, apropiaţi ai lui Klaus Iohannis consideră că desemnarea succesorului la şefia partidului nu înseamnă că liderul PNL nu va putea fi schimbat din funcţie în cazul în care nu confirmă aşteptările Biroului Politic.

În ceea ce îl priveşte pe Crin Antonescu, Atanasiu a afirmat că nu poate candida acum la această funcţie deoarece nu este vicepreşedinte.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`