Rusia va vota în favoarea ridicării statutului Autorităţii Palestiniene la ONU. Israel, Germania și SUA se opun

Rusia va vota în favoarea ridicării statutului Autorităţii Palestiniene la ONU. Israel, Germania și SUA se opun
Rusia, membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU, va vota în favoarea acordării statului de "stat observator nemembru" pentru Autoritatea Palestiniană la ONU, a anunţat miercuri Ministerul rus de Externe...

Rusia, membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU, va vota în favoarea acordării statului de „stat observator nemembru” pentru Autoritatea Palestiniană la ONU, a anunţat miercuri Ministerul rus de Externe într-un comunicat.

„Aşa cum am anunţat în numeroase rânduri, Rusia va vota în favoarea acestei rezoluţii. (…) Susţinerea acestei decizii la Adunarea Generală este dictată totodată de faptul că palestinienii nu consideră acest demers drept o alternativă a procesului de pace din Orientul Mijlociu, ceea ce este clar enunţat în proiectul de rezoluţie”, a declarat diplomatul rus.

„La acest stadiu, trebuie să concentrăm eforturile internaţionale şi regionale în vederea reluării fără întârziere a negocierilor directe între palestinieni şi israelieni”, a mai anunţat ministerul, citat de Mediafax.

Reprezentanţii Autorităţii Palestiniene, care este doar o simplă „entitate observatoare” la ONU, şi-au anunţat intenţia de a cere joi în faţa Adunării Generale a ONU statutul de „stat observator nemembru”.

De asemnea, Franţa a anunţat că va vota în favoarea rezoluţiei, în timp ce Germania, Israel și SUA vor vota împotriva ei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`