Roxana Mînzatu, propunerea României pentru postul de comisar european. Marcel Ciolacu: Cel mai important este viitorul portofoliu pe care îl va prelua (VIDEO)

Roxana Mînzatu, propunerea României pentru postul de comisar european. Marcel Ciolacu: Cel mai important este viitorul portofoliu pe care îl va prelua (VIDEO)
Premierul Marcel Ciolacu, președintele PSD. Sursa foto: Guvernul României / Facebook

Premierul Marcel Ciolacu, liderul PSD, a anunțat că Guvernul României o propune pe Roxana Mînzatu pentru postul de comisar european aferent țării noastre.

Marcel Ciolacu: cel mai important este viitorul portofoliu pe care îl va prelua comisarul desemnat de către România

Întrebat de reporteri, luni, într-o conferință de presă, dacă există semnale că decizia României de a accepta să nominalizeze o femeie, așa cum a cerut președinta Comisiei Europene, va face mai ușoare negocierile în privința deficitului, premierul a negat: „Nu. Cred că ducem discuția într-o zonă neprofesională și într-o zonă în care ne sancționăm unii pe alții. Trebuie să înțelegem că în toate discuțiile politice, pentru că e o discuție politică, până la urmă, a președintei Comisiei cu toți primii miniștrii, trebuie să vedem interesul fiecărui stat în parte”.

„Din punctul meu de vedere, cel mai important este viitorul portofoliu pe care îl va prelua comisarul desemnat de către România, și mai puțin persoana.Iertați-mă, mai ales că sunteți o doamnă și ați pus această întrebare, cred că e ultimul lucru pe care l-aș lua în considerare, dacă este un bărbat sau o femeie sau ducerea discuției în privința capacității unei persoane de a fi comisar sau nu dacă este feminin sau e bărbat”, a adăugat liderul PSD.

Marcel Ciolacu: Discuțiile în ceea ce privește deficitul sunt încheiate

„Cu adevărat, am discuții cu doamna președinte. Repet, numai în ceea ce privește portofoliul viitor pe care îl va reprezenta România – și așa e corect. Discuțiile în ceea ce privește deficitul sunt încheiate”, a mai declarat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:51 - Care este aeroportul din România pe care călătorii îl evită? Motivele pentru care turiștii sunt nemulțumiți
22:30 - Directorul INFP: Cutremurul de luni face parte din activitatea seismică normală a zonei Vrancea. Dacă erau replici, trebuia să se producă până acum
22:10 - Pâmântul va avea o nouă lună. Cum va putea fi văzut asteroidul și cât timp va sta în orbita planetei noastre
22:09 - Anca Serea a rămas fără bona celor 6 copii ai săi: „Pleacă acasă, unde o așteaptă cele trei fetițe și un vis neîmplinit” / Ce a spus vedeta despre bonele filipineze (VIDEO, FOTO)
22:04 - Daniel Constantin, despre posibilitatea ca Iohannis să candideze la Senat din partea PNL: Mi se pare că e un zvon, deocamdată. La ședințele la care eu am participat, nu a fost nicio discuție în sensul acesta (VIDEO)
21:42 - Ce reacție a avut un turist polonez după ce a văzut zăpadă pe Transfăgărășan: „Cred că a fost cea mai bună idee pe care am avut-o în vacanţă”
21:30 - IPS Teodosie: Femeia să nu se roage în pielea goală! Să se roage îmbrăcată cuviincios şi cu capul acoperit (VIDEO)
21:24 - Cum a fost păcălită Oana Roman de angajații unei firme care verifică centrale termice: „Să vă povestesc despre niște escroci și vă recomand să vă feriți de ei cât puteți”
21:10 - Ce măsuri vor lua autoritățile din Grecia pentru a reduce supraturismul. Ce a decis Guvernul de la Atena
20:59 - Ozana Barabancea, înșelată cu cea mai bună prietenă: „Pe el l-am iertat, dar pe ea, nu”