Rovana Plumb: PSD trece printr-o perioadă grea, e firesc să existe îngrijorare. Ponta știe cel mai bine ce are de făcut, nu pleacă din echipa de conducere a PSD (VIDEO)

Publicat: 26 07. 2015, 10:41
Foto: B1 TV

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a precizat sâmbătă seară, în cadru emisiunii „Lumini și umbre”, difuzată la B1 TV și moderată de Dan Andronic, că PSD trece printr-o perioadă grea, dar că Victor Ponta nu pleacă din echipa de conducere a PSD pentru că este premier și vicepreședinte al partidului.

„PSD trece printr-o perioadă grea, e firesc și normal să existe preocupare, îngrijorare, dar am trecut de multe ori prin aceste momente grele și de fiecare dată răspunsul nostru a fost de unitate și solidaritate.

Ponta știe cel mai bine ce are de făcut, nu pleacă din echipa de conducere a PSD. El, ca premier și vicepreședinte al partidului, participă la toate întâlniriile politice pe care le avem”, a spus Rovana Plumb.

Pe de altă parte, analistul politic Alina Mungiu-Pippidi este de părere că premierul Victor Ponta s-a transformat într-o ţintă a celor care doresc să îl vadă înlăturat de la Guvern, dar şi din PSD, însă adevărata luptă este cea cu baronii din partid. (Detalii AICI)

„Mă întreb dacă cei care au văzut ce s-a întâmplat săptămâna asta s-au felicitat pentru strategia pe care am văzut-o din februarie încoace și anume de a personaliza lupta cu penalii din PSD în persoana premierului Ponta. Baza de baroni a partidului este la bază și ei sunt cei care îi influențează pe lideri și îi pun pe lideri să aibă o anumiăa agendă”, a explicat analistul politic.

„Riscul este că acolo de fiecare dată când reușeste să ajungă un lider care mai vorbește cât de cât un limbaj occidental și mai e cât de cât sensibil la presiuni externe, ca Mircea Geoană și Ponta, liderul acela va fi în final indepărtat”, a spus analistul politic.

Ce vedem deja la PSD este că, de fiecare dată, se face un pas în urmă. Singura activitate pe care am văzut-o cât de cât articulată în presă și la partidele de opoziție: lupta cu Victor Ponta”, a mai explicat Alina Mungiu-Pippidi.

Rovana Plumb: PSD trece printr-o perioadă grea, e firesc să existe îngrijorare