Rovana Plumb: Ponta e un lider politic incontestabil. Decizia sa de a se retrage de la conducerea PSD arată preocuparea pentru partid, pentru guvernare și pentru a-și demonstra nevinovăția (VIDEO)

Publicat: 12 07. 2015, 19:48

Rovana Plumb, președintele interimar al PSD,a avut o intervenție telefonică pentru B1 TV, în cadrul emisiunii X-Press, moderată de Sabin Orcan. Ea a vorbit despre decizia lui Victor Ponta de a se retrage de la conducerea partidului până i se va rezolva situația juridică.

”Am avut o discuție cu Victor Ponta astăzi, așa cum am avut în fiecare zi de când a avut intervenția chirurgicală”, a declara Rovana Plumb, întrebată cum a aflat despre decizia lui Ponta de a se retrage de la conducerea PSD.

”Este un lider politic incontestabil. Decizia îi aparține și arată preocuparea pentru partid, pentru guvernare și pentru a-și demonstra nevinovăția”

Întrebată cine preia conducerea partidului, Rovana Plumb a răspuns: ”e o prelungire a interimatului care funcționează de când a plecat la operație. Partidul e într-o situație funcțională. Am lucrat cu o echipă cu multă experiență și continuăm să facem acest lucru”. Ea a mai precizat că partidul chiar se pregătește cu o ofertă electorală pentru anul viitor, când vor avea loc alegeri.

Rovana Plumb a insistat că nu conduce ea partidul, ci că face parte dintr-o echipă competentă, cu multă experiență și a precizat că va continua până se va soluționa problema în justiție cu Victor Ponta.

”Sigur că trebuie să rămână premier. România are nevoie de stabilitate economică și politică. Ponta e unul dintre cei mai buni premieri ai noștri și faptele demonstrează acest lucru. În continuare trebuie să respectăm angajamentele asumate alături de Gabriel Oprea și cei doi copreședinți ai ALDE”, a continuat Plumb, care a mai făcut referire și la salarizarea bugetară, asupra căreia au loc mai multe negocieri.

Întrebată cum va intra PSD în alegeri dacă situația juridică a lui Ponta nu se va rezolva până atunci, Rovana Plumb a declarat: ”Eu am încredere în Ponta și în nevinovăția sa și sunt convinsă că va reveni la conducerea PSD. El trebuie să rămână premier. Coaliția va funcționa. Această decizie în ceea ce privește modul de participare la alegeri va fi decisă de Comitetul Executiv Național”.

Întrebată ce calitate are Liviu Dragnea în partid, Plumb a răspuns că acesta este coordonatorul politic al PSD și  face parte din echipă.

Ea a mai preciza că gestul lui Ponta este unul de solidaritate cu aceia care au făcut un pas înapoi până li se rezolvă problemele. ”Angajamentele asumate sunt cele care trebuie să primeze. Există o creșetere economică și e păcat să o pierdem din cauza instabilității politice”, a continuat Rovana Plumb.

”Ponta și-a asumat o mare responsabilitate acceptând funcția de premier. Nu cred că va face acest gest (de a demisiona). PSD e mereu pregătiti (să numească un alt premier). Partidul a trecut prin momente grele. Suntem rodați cu foarte multe situații mai mult sau mai puțin neplăcute”, a insistat Rovana Plumb în intervenția sa pentru B1 TV.

Rovana Plumb, despre faptul că Victor Ponta a anunțat că renunță la șefia PSD