Rovana Plumb: PNL-ului nu-i pasă dacă Ponta e vinovat sau nu. Pe peneliști îi interesează doar să dea jos un guvern. Există oameni foarte puternici care pierd sute de milioane de euro pentru că nu mai sunt lăsați să fure

Publicat: 07 06. 2015, 15:34

Rovana Plumb a susținut o conferință de presă după afirmațiile făcute la ora 14:00 de către copreședinții PNL, Alina Gorghiu și Vasile Blaga.

”Ei (liberalii) nu spun nimic despre faptul că Iohannis a candidat având un dosar pe rol la ÎCCJ, că Băsescu s-a adăpostit 10 ani de unele dosare în spatele funcției și că iubește justiția doar când nu se leagă de Udrea, că Predoiu este cercetat în Gala Bute. Gorghiu și Atanasiu trebuie să dea și ei explicații pentru contractele cu Electrica”, a declarat Rovana Plumb, în cadrul unei conferințe de presă, ea afirmând și că ”nu e normal să i se ceară demisia din funcție pentru o problemă pentru care nici nu a apucat să-și expună punctul de vedere”.

”Cei din PNL vor întâi demisia lui Ponta, să se dărâme un guvern și o majoritate dorită de oameni și să se anuleze un program politic, pentru ca apoi Ponta să se ducă la procurori și să-și demonstreze nevinovăția pentru că atunci să nu-și mai poată repara prejudiciul. Guvernarea și lucrurile politice se vor ține în PSD separat de subiectul juridic. Ponta nu trebuie să demisioneze pt a-și demonstra apoi nevinovăția pentru că PNL-ului nu-i pasă dacă e vinovat sau nu .Pe peneliști îi interesează doar să dea jos un guvern și să pună om care să le servească interesele”, a acuzat Plumb.

”Vorbim de oameni foarte puternici, băieți deștepti care simt că pierd accesul la resurse pe măsură ce statul se întărește. Simt că nu mai pot face evaziune, că nu mai pot fura din TVA, că nu mai au control asupra companiilor de stat, că nu mai pot exporta din păduri, că nu mai au control pe piata energiei. Ei pierd sute de milioane de euro pentru că nu mai sunt lăsați să fure. Ei vor să pervertească justiția și statul român”, a avertizat Rovana Plumb.

”Cea mai importantă valoare a PSD e solidaritatea. PSD e un partid puternic care a rezistat multor atacuri, e un partid încercat, cu experiență. El și-a asumat misiunea de a relansa economia, de a crește nivelul de trai al României, de a construi o Românie echitabilă, iar beneficiile creșterii  economice să fie distribuite echitabil către toți românii. Românii ne-au votat în 2012 pentru a avea un trai mai bun și facem acest lucru în fiecare zi”, a mai declarat Plumb.

Întrebată de protestele ce au avut loc în Piața Victoriei, după discursul lui Victor Ponta, Plumb a răspuns: ”Protestele sunt normale. PSD nu intenționează să formeze contraproteste. Politica se formează în Parlament”.

Întrebată dacă nu există temeri că unii membri ai majorității vor trăda, Rovana Plumb a răspuns: ”Sunt convinsă că fiecare membru din majoritate are conștiința faptului că trebuie să asigurăm stabilitatea. Majoritatea nu a demostrat până acum decât că e stabilă”.

Despre întrunirea de mâine a membrilor PSD, ea a spus că deciziile luate vor fi politice și că se vor axa pe strategia de a guverna și mai bine pentru a răspunde nevoilor cetățenilor.

Relația președinte-premier va rămâne una corectă, a mai precizat Rovana Plumb în final.

Rovana Plumb răspunde acuzațiilor lansate de liberali