Rovana Plumb: Elena Udrea este ipocrită când spune că se simte discriminată în politică

Rovana Plumb: Elena Udrea este ipocrită când spune că se simte discriminată în politică
Foto: ziare.com

rEurodeputatul Rovana Plumb, liderul organizației de femei din cadrul PSD, a afirmat că declarația Ministrului Turismului și Dezvoltării Regionale, Elena Udrea, potrivit căreia aceasta se simte discriminată în politică este „o ipocrizie”, având în vedere că guvernul din care Udrea face parte „a lovit fără milă femeile din România”.

„ Faţă de cine se simte discriminată? Are salariu cu 15% mai mic decât colegii bărbaţi ai domniei sale? A fost sărită de la promovare la merite egale cu ale colegilor bărbaţi?Mai mult, i-a fost tăiat cumva salariul cu 25%, aşa cum li s-a întâmplat femeilor care lucrează în sănătate sau educaţie?”, a spus deputatul PSD, într-o declarație citată de Mediafax.

Eurodeputatul i-a recomandat Elenei Udrea să vobească despre discriminare cu „cu o profesoară sau asistentă medicală, care câştigă 8 sau 10 milioane de lei pe lună şi care, pe lângă faptul că are un salariu tot mai mic, nu se bucură de niciun fel de sprijin pentru creşterea şi îngrijirea unui copil”.

Elena Udrea a declarat, vineri , într-o conferință de presă susținută la Craiova, că se simte discriminată ca femeie în politică.

„Mă simt discriminată ca femeie în politică, dar nu mă vait cu asta. Am luat-o ca atare şi încerc să fac faţă contextului fără să plâng (…) O femeie întotdeauna este tratată într-o gamă minoră în politică, poate şi pentru faptul că de multe ori dacă nu ai argumente în faţa unei femei este cel mai simplu şi stereotipic să mergi să discuţi viaţa personală, garderobă sau aspect”, a spus Udrea vineri.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`