Rovana Plumb, apel la Alina Gorghiu: Revizuirea Constituției e un proces extrem de important

Publicat: 30 04. 2015, 21:49

Liderul PSD Rovana Plumb a făcut, joi, apel la președintele PNL, Alina Gorghiu, cerându-i să nu blocheze procesul de revizuire a Constituției.

Ministrul PSD i-a cerut Alinei Gorghiu să discute cu colegii din PNL pe această temă și să nu blocheze procesul.

„Modificarea ConstituȚiei nu este un moft, ci un proces extrem de important, care să recalibreze instituțiile statului pentru realitățile Romaniei de astazi și din anii ce vin”, a declarat Plumb.

Proiectul de modificare a Constituției a generat un nou scandal între putere și opoziție. În timp ce premierul Victor Ponta acuză PNL că ar bloca această inițiativă, liberalii au spus prin vocea Alinei Gorghiu că actualul proiect de revizuire nu îndeplinește anumite criterii propuse chiar de PSD. Victor Ponta a spus  că proiectul de revizuire se află într-o fază avansată și că anul acesta ar trebui să fie aprobat.

„Suntem foarte avansați, am trecut de proceduri, avem avize de la instituția națională și internațională, și este o șansă pe care o avem acum, în 2015, an neelectoral. Nu se poate face reforma adevărată a statului român dacă nu revizuim și Constituția. Opoziția PNL-ului nu are nicio explicație și niciun sens”, a declarat Ponta, potrivit Agerpres.