Romașcanu, avertisment pentru PNL în disputa privind data prezidențialelor: „Dacă nu se țin de cuvânt, e un semnal extrem de prost pentru tot viitorul lor politic” (VIDEO)

Publicat: 21 06. 2024, 14:30
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, a dat de înțeles că partenerii de coaliție de la PNL vor demonstra că sunt lipsiți de onoare dacă nu-și respectă înțelegerea privind data prezidențialelor. El a mai spus că Marcel Ciolacu, liderul PSD, e cel mai bun candidat la aceste alegeri pe care-l poate da partidul, „rămâne să vrea și dumnealui și eu cred că-și va asuma acest lucru”.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „Special B1”, moderată de Eli Roman pe B1 TV, în contextul în care liderii coaliției urmează să stabilească marți dacă primul tur al prezidențialelor va fi pe 15 sau 29 septembrie.

Amintim că PSD și PNL s-au înțeles inițial ca prezidențialele să fie în septembrie, dar acum liberalii s-au răzgândit și le vor spre finalul anului. Argumentul invocat de ei e că în septembrie ar afecta debutul noului an școlar. În schimb, social-democrații îi acuză pe partenerii lor de coaliție că-s neserioși.

Romașcanu, despre disputa privind data prezidențialelor

„Avem și candidați, avem de toate și avem chiar și o dată a alegerilor, dată agreată și votată în forurile ambelor partide, acea dată fiind septembrie. Inițial se spune 15, 29, dar oricum septembrie. Dl Ciucă e un om de onoare, a fost militar până la cel mai înalt grad, nu cred că nu-și va respecta angajamentul. Inițial era 15, acum sunt aceste discuții dacă să fie 15 sau 29.

O să discutăm marți, că avem minivacanța aceasta, și cred că marți vom avea decizia finală între 15 sau 29, urmând să fie Hotărârea de Guvern în următoarea ședință de Guvern. Nu e complicat cum apare la televizor”, a declarat Lucian Romașcanu.

El a insistat apoi că „înțelegerea e înțelegere”.

Cât despre argumentul lui Nicolae Ciucă, liderul PNL, că alegerile n-ar trebui să fie în septembrie deoarece afectează debutul de an școlar, Romașcanu a spus că „și în februarie-martie (când s-au înțeles pe calendar) școlile tot atunci erau”.

Avertismentul lui Romașcanu pentru PNL

„Avem o înțelegere și politica fără onoare înseamnă că nu mai facem politică, facem altceva. Deci avem alegeri în septembrie, dl Ciucă e pe toate ecranele din perioada respectivă spunând acest lucru. Urmează ca marți să decidă dacă e 15 sau 29.

Nu există varianta de a nu fi de onoare, că nu ne putem permite să dăm cu piciorul la tot ce am construit, și la stabilitate, și la dezvoltare.

Dacă nu se țin de cuvânt, e un semnal extrem de prost pentru tot viitorul politic al PNL și nu cred că se va întâmpla acest lucru”, a insistat purtătorul de cuvânt al PSD.